ZAVRŠENE ENERGETSKE OBNOVE DJEČJIH VRTIĆA U BJELOVARU

Grad Bjelovar ove je godine krenuo s energetskom obnovom šest zgrada odgojno-obrazovnih ustanova. Među njima je i vrtić i jaslice Dječjeg vrtića Bjelovar u Radničkom naselju. Radovi na obnovi su gotovi, dok sama provedba projekta traje do siječnja.

Završene radove sa suradnicima danas je obišao gradonačelnik Dario Hrebak. Projekt je to koji je financiran iz Fonda za regionalni razvoj i partnerstvu s Fondom za energetsku učinkovitost:

– Vrijednost projekta je nešto više od milijun kuna, 600.000,00 kuna dolazi iz EU fondova, ukoliko nam se još nešto odobri iz Fonda za sufinanciranje EU projekata, računam da bi tu još nešto mogli dobiti. Ukupno, uštede nakon energetske obnove bit će oko 54% što je jako puno, ali ono što je najbitinije, ovaj vrtić je bio u jako lošem stanju i bila mu je potrenma cjelovita obnova, ne samo zbog energetske učinkovitosti nego zato što je bio dotrajao.

Ponovio je Hrebak kako mu je cilj do kraja mandata obnoviti sve vrtiće i škole u Bjelovaru.:

– Vrtiće smo obnovili, još jedan moramo izgraditi. Što se tiče škola, Grad Bjelovar planira prijaviti 15 objekata u 11. Mjesecu za energetsku obnovu, a već smo dosta onih objekata iz prošle godine kada nam je odobreno gotovo 100 milijuna kuna već realizirali – rekao je Hrebak.

A da energetske obnove i ulaganja u vrtiće imaju svoj smisao potvrđuje i podatak da je ove godine povećan interes roditelja za upisom djece u vrtiće, osobito jaslice, pa po prvi put ove godine postoji i lista čekanja za jaslice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.