‘Pet do 12’: Djelatnici Opće bolnice Bjelovar u petak prosvjeduju

U petak 13. rujna u mirni prosvjed kreću zdravstveni djelatnici Opće bolnice Bjelovar zajedno s ostalim zaposlenicima. Prosvjed je najavljen pod nazivom „Pet do 12” jer toliko je sati za djelatnike Opće bolnice Bjelovar. Cilj prosvjeda je  upozoriti na loš položaj zdravstvenih djelatnika i koliko je važno prihvatiti zahtjeve sindikata i potpisivanje novog kolektivnog ugovora.
Prema riječima sindikalnog povjerenika Opće bolnice Bjelovar Miroslava Pranjića, pacijenti ovaj prosvjed ne bi trebali osjetiti:

– Ovo je miran prosvjed koji neće ići na štetu poslodavca i na štetu naših korisnika, pacijenata. Ovaj prosvjed je čisto podržavanje i potpora našim pregovaračima koji u srijedu ponovno pregovaraju o kolektivnom ugovoru. Tako će to biti mirnog karaktera bez ikakvih pompi. Pacijenti to neće osjetiti ni na koji način jer ćemo prosvjedovati za vrijeme naše pauze za topli obrok.

Pranjić je pojasnio i razlog prosvjeda:

– Razlog je potpisivanje kolektivnog ugovora za zdravstvo koji jedino mi još nemamo u sustavu Hrvatske. Dakle, sve službe imaju svoj kolektivni ugovor osim zdravstva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.