Čazma – Gradonačelnik Pirak nagradio vatrogasce koji idu na državno natjecanje

Na nedavno održanom županijskom vatrogasnom natjecanju nastupilo je 19 ekipa s područja Vatrogasne zajednice Grada Čazme, a osim što su bili najbrojniji, čak 6 ekipa plasiralo se na državno natjecanje koje će biti održano iduće godine.

Na odličnim rezultatima danas su im na prijemu čestitali gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Vranić.

– Ovi odlični rezultati dokazuju dugu tradiciju vatrogastva na čazmanskom području i činjenicu da je svaki četvrti stanovnik vatrogasac, te da Grad Čazma značajna sredstva ulaže u vatrogastvo, a uloženo je 4 milijuna kuna rekao je gradonačelnik Pirak:

– Kroz financiranje JVP, Vatrogasne zajednice koja ima poziciju od 600.000,00 kn godišnje, a tu si one indirektne stvari kao što su intervencije na objektima vatrogasnih društava. Svaka kuna uložena u vatrogasne domove je isplativa, to su objekti koji imaju smisla pogotovo ako vatrogasci brinu o njima – rekao je Pirak.

Spomenuo je gradonačelnik i trenutne radove na vatrogasnom dom u Dapcima, radilo se u Mikloušu, dogovoreni su radovi u Bojani, a pozvao je gradonačelnik sva društva koja imaju potrebe za sanacijom domova da se jave, te ako se neće moći ići u veće obnove, u manje će se moći. Uz čestitke na uspjehu gradonačelnik Pirak je predsjedniku Vatrogasne zajednice Damiru Margetanu uručio u ime Grada nagradu od 70.000,00 kuna.

– Županijsko natjecanje bilo je izlučno za državno. S područja naše zajednice  6 ekipa se kvalificiralo na državno natjecanje, a nastupili smo u kategorijama podmlatka i mladeži gdje smo isto ostvarili dobre rezultate. Curice iz Draganca ostvarile su 1. mjesto, te ekipa mladeži iz Prnjarovca 3. mjesto. Vidi se da se i s podmlatkom i mladeži isto tako radi. Mi nećemo ubuduće samo ekipe nagrađivati, nego ćemo nagrađivati i rezultate, tako da se ekipe mogu dobro pripremiti za državno vatrogasno natjecanje, kupiti potrebnu opremu i opravdaju taj nastup i dostojno predstavljaju ne samo Vatrogasnu zajednicu nego i Grad Čazmu – rekao je Margetan.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Vranić čestitao je vatrogascima u ime Vijeća i dodao kako mu je drago što se uloženi trud vratio na ovaj način.

– Nije ovo izdvojen slučaj ove godine, to je nešto redovito na ovim natjecanjima gdje se ostvaruju odlični rezultati i pokazatelj je to kontinuiteta rada i Vatrogasne zajednice i vatrogasnih društava. Grad Čazma i Gradsko vijeće imaju odličnu suradnju s Vatrogasnom zajednicom i možemo biti ponosni na vatrogasna društva i njihove rezultate i to što uložena sredstva i suradnja polučuju ovakav uspjeh – kazao je Vranić.

U ime prisutnih pripadnika ekipa koje će nastupiti na državnom natjecanju zahvalio se zapovjednik JVP Čazma Josip Heger.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.