Sretan epilog za učenike 2. razreda OŠ Ivanska – na ulazu u školu dočekala ih njihova dosadašnja učiteljica

Vrisak radosti, pljesak i uzdah olakšanja čuo se danas na ulazu u Osnovnu školu Ivanska gdje su učenice i učenici 2. razreda na vratima škole ugledali svoju učiteljicu Jasminku Došen. Naime, ona je odlukom ravnateljice OŠ Ivanska Nade Veselski trebala otići u područnu školu u Staru Ploščicu, dok je na njezino mjesto trebala doći druga učiteljica iz područne škola Narta.

– Roditelji učenika 2. razreda načelno nisu bili protiv promjene učiteljice, već samo protiv toga da na mjesto dosadašnje učiteljice dođe određena učiteljica zbog svojih problema i samo zbog toga smo reagirali, jer želimo da ih netko adekvatno nauči što treba – pojasnio je roditelj Ivica Franjević.

Pokušali smo kontaktirati i ravnateljicu OŠ Ivanska Nadu Veselski koja je u subotu na naše pitanje kazala kako će se sve vidjeti u ponedjeljak kada će i komentirati ovu situaciju, no danas nam je rekla da ne daje nikakve komentare.

Ipak, izgleda da je pobuna roditelja koji su bili spremni ići do te mjere da ispišu djecu iz OŠ Ivanska i prebace ih u okolne škole urodila plodom.

– Nije trebalo biti nikakvih problema, ali uspjeli smo –  kazao je Damir Tadić:

– Uspjeli smo postići, ja bih rekao pravdu za našu djecu, da njihova učiteljica ostane s njima, koju vole i obožavaju i koja je s njima puno radila. Tko je na koje radno mjesto dalje otišao to nas u principu ni ne zanima jer mi smo se borili da naša učiteljica koja je počela s našom djecom, počela ih graditi kao osobe ostane s njima i to smo uspjeli – kaže Tadić.

Roditelji učenika 2. razreda nisu zadovoljni odnosom ravnateljice prema njima, jer do današnjeg dana nisu znali tko će dočekati njihovu djecu prvog dana nastave i hoće li uopće nakon svega njihova djeca pohađati OŠ u Ivanskoj:

– Ovo ponašanje i samovolja ravnateljice pokazuju puno toga. Ona je dugogodišnja ravnateljica, nekoliko mjeseci joj treba do mirovine, ali ovo pokazuje da se ona nažalost tako ponašala i prije i ja vjerujem da je već i sad bilo puno propusta na štetu ostale djece, tako da smatram da trebamo nastaviti borbu i za drugu djecu, tako da svi vide da ne mogu izvršavati neku svoju samovolju. Ni jedan roditelj ne traži da njegovo dijete bude najbolje, samo tražimo da učitelj odradi svoj posao, po pravilima struke, profesionalno i ljudski – zaključio je Tadić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.