Na županijskom natjecanju, na streljani u Derezi, 34 strijelca izborilo pravo nastupa na državnom prvenstvu

Na streljani u Derezi pokraj Čazme, jedinoj u Županiji koja udovoljava uvjetima za službena natjecanja strijelaca, u organizaciji Streljačkog društva Čazmatrans, strijelci iz Bjelovara, Garešnice i Čazme, pucali su za normu iz puške visokog kalibra puške, pištolja i revolvera, kojom stječu pravo nastupa na državnom prvenstvu. Kao i uvijek rivali su bili bjelovarski i čazmanski strijelci.

Sudjelovala su sveukupno 34 strijelca koji su na društvenim gađanjima imali normu za županijsko natjecanje. Bodovao se plasman ekipno i pojedinačno.

U kategoriji 25 m VK pištoljem središnjeg paljenja serijskim 10 plus 10 hitaca,  Ekipno najbolji su bili pištoljaši društva „Bjelovar 1874“ (Damir Bošnjak, Janko Krmpotić, Ivan Laber)  sa 504 kruga, a nešto slabiji u preciznosti bili su pištoljaši bjelovarskog „Sokola“ dok su treći bili domaćini čazmatransovci. Pojedinačno najbolji je bio Bjelovarčanin Damir Bošnjak, a slijede ga čazmatransovac Tomislav Johović i Antonio Turković iz čazmanske streljačke „Budućnosti“. Iz revolvera jedino su pucali čazmatransovci, u poretku Tomislav Johović, Milan Obranović i Dubravko Pirak u istom sastavu u obje discipline, 10 plus deset hitaca i 15 plus 15 hitaca.

U gađanju VK puškom PAP 7,62 mm ekipno opet su najprecizniji bez premca bili strijelci „Bjelovar 1874“ Željko Rogulja, Petar Mamić i Marijan Rezneki sa 768 krugova. Slijede ih strijelci Čazmatransa i bjelovarskog „Sokola“. Pojedinačno pobjednik je Bjelovarčanin Marijan Rezneki sa 268 krugova. Iz puške 7,9 mm pobjednik je Čazmanac Dubravko Pirak sa 168 krugova, a i ekipno čazmatransovci Dražen Sudarević, Dubrakvo Pirak i Vedran Selak izborili su i ekipno najbolji rezultat sa upucanih 483 kruga.

Svi strijelci koji su nastupili na županijskom natjecanju po rezultatima su izborili pravo nastupa na državnom prvenstvu koje će se održati 21. i 22.ovog mjeseca u Osijeku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.