Čazma: Gradonačelnik Dinko Pirak posjetio OŠ Čazma

U OŠ Čazma u školskoj godini 2019. / 2020. 590 učenika u 36 razrednih odjela krenulo je danas u školu. Isti je to broj učenika koji je i završio prošlu godinu, a danas prvog dana nastave, OŠ Čazma posjetio je i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak sa suradnicima te u pratnji ravnateljice Lidije Osman obišao školu.

OŠ Čazma bila je jedna od škola u kojoj se eksperimentalno provodio projekt „Škola za život“ koji od ove godine kreće u cijeloj Hrvatskoj. Prilagodba na nju nije bila teška kazala je ravnateljica Lidija Osman jer je škola  i prije „Škole za život“ provodila projekt e-Škole:

– Ono što je bitno za naglasiti, učenici i učitelji su zadovoljni, naime, OŠ Čazma je od 2015. godine bila uključena u pilot projekt e-Škola gdje su se učitelji sustavno stručno usavršavali tako da im uvođenje eksperimentalnog programa „Škole za život“ nije predstavljalo neke veće poteškoće u radu. Kod samih učenika vidjela se znatiželja pri primjeni novih tehnologija u nastavi – kazala je ravnateljica Osman.

Pred Osnovnom škola Čazma je uz provedbu „Škole za život“ i energetska obnova o kojoj se već duga priča:

– Što se tiče matične škole u tijeku je rješavanje izvođača radova, očekujemo da ćemo uskoro imati potpisivanje ugovora s izvođačem čime bi radovi počeli. Odmah iza matične škole kreće i škola u Dragancu, a u tijeku ovog tjedna rješavamo i kompletnu dokumentaciju oko pripreme za energetsku obnovu škole u Mikloušu. Budući da je škola u Dapcima zadnja prijavljena ona je još u proceduri, čeka se rješenje u Ministarstvu odluke o sufinanciranju – rekla je ravnateljica Lidija Osman.

Grad Čazma je unazad nekoliko godina financirao sve udžbenike za čazmanske osnovnoškolce, a s obzirom da je država od ove godine dio financiranja udžbenika preuzela na sebe, Grad Čazma je financirao kupnju radnih bilježnica i ostalog materijala, kazao je gradonačelnik Dinko Pirak. Dodao je i kako je zadovoljan što su završeni radovi u Ulici Alojza Vulinca kojom djeca dolaze u školu i koja je dosta prometna čime je postala još sigurnija:

– Tu ulicu smo uredili, ona će ovih dana biti iscrtana i treba posaditi hortikulturu. Tu će nam pomoći naši najmlađi jer krećemo u provedbu programa „Čazma-Natura“ od kojeg puno očekujemo. Upravo današnji dan, početak školske godine, je taj na koji se „Natura“ počinje realizirati. Kreće oprema za dvije učionice u ovoj osnovnoj školi i izgradnja arboretuma uz školu što je dio tog projekta. Vrijednost tih radova je milijun kuna, izvođač i nabava za opremu je završena i spremni smo za njegovu provedbu – rekao je gradonačelnik Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.