Mještani Prokljuvana postigli svoj cilj, silaža se sada vozi kroz Derezu!

Mještani naselja Prokljuvani pokraj Čazme nakon prosvjeda postigli su svoj cilj. Naime, traktori sa silažom ne prolaze više kroz njihovo naselje nego prometuju kroz Derezu.

Podsjetimo, ovo naselje nakon dugo godina čekanja prije nekoliko mjeseci dobilo je novi asfalt koji je već dobio oštećenja i udubljenja. Oštećenja su nastala prilikom učestale vožnje silaže za farmu krava i bioenerganu u Grabovnici traktorima nosivosti od 40 tona dok je dopuštena tonaža na prometnici 7,5 tona. Osim što su traktori oštećivali novi kolnik učestalo su nanosili i blato na njega koje predstavlja veliki problem za sigurnost i prometovanje svih vrsta vozila na cestama.

Isto tako, do dodatnog oštećenja prometnice je došlo i zbog stroja koji nije bio adekvatan, a kojim se pokušalo očistiti blato sa prometnice.
Kako ističu mještani Prokljuvana njihova želja je samo da se poštuje zakon i da bude prema svima jednak.


-Jučer nakon prosvjeda putem aplikacije MUP sigurnost i povjerenje poslali smo fotografije i snimke s ceste. Napisali smo da policijski sluzbenici PP Čazma ništa ne poduzimaju nakon naših prijava. Nakon toga u kratkom roku došle su policijske ophodnje, građevinski stroj očistio je cestu i vatrogasci su je oprali. Poslali smo i snimku kako stroj struže cestu, a danas odmah ujutro su policajci fotografirali oštećenja. Također, traktori su prestali voziti silažu kroz Prokljuvane, sinoć i danas je voze preko Dereze. Ukratko postigli smo cilj, sve koje smo mogli smo dignuli na noge i postigli trenutno željeni uspjeh.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.