Ostaje li OŠ Ivanska bez 2. razreda? Roditelji prijete prebacivanjem djece u druge škole !!!

U ponedjeljak je prvi dan nove školske godine. Vjerujemo da ga većina djece željno iščekuje, jer nakon dugog, toplog ljeta ponovno će se družiti s većinom svojih školskih prijatelja i učiti nove stvari sa svojim učiteljicama i učiteljima.

Hoće li tako biti i učenicima 2. razreda Osnovne škole Ivanska, njih 11, vidjet ćemo u ponedjeljak.

Naime, odlukom ravnateljice Nade Veselski njihova učiteljica Jasminka Došen premještena je u Područnu školu u Staru Ploščicu, dok na njezino mjesto dolazi Đurđica Cindrić koja je imala svoj razred u Područnoj školi u Narti.

Roditelji 10 učenika 2. razreda, nisu zadovoljni ovom odlukom i ne prihvaćaju da im djeca za učiteljicu dobiju Đurđicu Cindrić te ukoliko se ta odluka provede, u ponedjeljak će svoju djecu prebaciti iz OŠ Ivanska u škole u Berek i Štefanje.

Kako kažu roditelji, da će im djeca dobiti novu učiteljicu saznali su sasvim slučajno, a doznali su da su roditelji u Staroj Ploščici od kraja prošle godine znali da će učiteljica Jasminka Došen početi s radom u Područnoj školi Stara Ploščica.

– Ravnateljica je njih obavijestila, ali nas nije obavijestila, vjerojatno nije imala hrabrosti i bojala se ovakve reakcije, nama nitko ništa nije rekao, ali je ova informacija došla do nas, pa smo pokrenuli sve ovo – kažu roditelji.

Dodaju kako su mjesec i pol čekali sastanak s ravnateljicom koji je održan 2 tjedna prije početka školske godine, na kojem je prema riječima roditelja ravnateljica kazala kako se njih ne tiče tko će predavati,  već o tome odlučuje škola.

– Rekla nam je da su svi učitelji jednako stručni, da ona iza svih njih stoji i da su svi profesionalni. Mi smo ju pitali zašto dira našu učiteljicu, a učiteljicu Đurđicu seli iz Narte, na što je ona rekla da odlaskom učenika dva četvrta razreda iz Narte u više razrede, dvije učiteljice su ostale slobodne te da će jedna preuzeti razred učiteljice Đurđice i dobit će u taj razred dva učenika prvog razreda. Dodala je kako će u tom razredu biti dio novog programa te da bi to bio problem učiteljici Đurđici savladati, dok je 5 minuta prije tvrdila kako su svi učitelji stručni. Nije nam jasno zašto onda učiteljici Đurđici uzimaju razred, pa jel’ joj nije lakše naučiti taj dio programa sa dva učenika nego kad za par godina dobije veći razred? Ona će ionako morati taj dio programa savladati, a u Narti bi u razredu ionako imala samo 6 učenika.

– Mi bi prihvatili i neku od ove dvije učiteljice iz Narte, ali ne Đurđicu Cindrić koja ima svojih, dobro poznatih problema za koje svi znaju, ali nećemo ih javno navoditi – nastavljaju roditelji  i dodaju kako ravnateljica Veselski ni jednom nije imala hrabrosti stati pred njih i reći „ Ja sam odlučila tako!“  – nego se stalno vadi na nastavničko vijeće i rekla nam je da ni u jednom trenutku kada nas je primala na razgovor nije planirala promijeniti odluku – kažu ogorčeni roditelji.

– Znamo da izlazak u javnost  baca ljagu i loše svjetlo  i na školu u Ivanskoj, županijsko školstvo, općinu, općenito prosvjetu i posljedice mogu snositi svi, ali skupina ovih roditelja više neće popuštati i ono što je bilo skrivano više neće biti, problemi postoje, a ova ekipa roditelja neće dopustiti da se takve stvari prebacuju preko leđa njihove djece! – kazali su roditelji.

Inače, roditelji su održali sastanak i u županiji sa dožupanicom i pročelnicom za školstvo koje su upoznate sa zahtjevima roditelja, no navode roditelji, rečeno im je da one ne mogu narediti ravnateljici  kako da radi.

Nakon sastanka u županiji održan je još jedan sastanak roditelja i ravnateljice škole na kojem ponovno nije pronađen zajednički jezik i ravnateljica nije promijenila svoju odluku.

– Smatramo da su naša djeca još vrlo mala, 14 učenika je bilo, od toga 11 odlikaša. To je prvenstveno zasluga učiteljice Jasminke. Sva naša djeca nju strašno vole. Oni učiteljicu Đurđicu ne poznaju, odnosno poznaju, ali nećemo sada otkriti na koji način. Smatramo da bi im to bio veliki šok i da će izgubiti puno. Ravnateljica je rekla da smo mi tome krivi, da djeca ne bi puno izgubila i da im to ne bi bio šok jer bi za tjedan dana s njom bili super, kako su i s Jasminkom – kaže mama jedne učenice.

– Ravnateljica je izjavila da smo mi naštetili ugledu škole – dodaje drugi roditelj – dodala je da i omalovažavamo učitelje škole, a to nije istina, jer ustvari to ona radi jer kaže da ima 9 učitelja koji su svi stručni, a jednu učiteljicu seli jer nije dovoljno stručna da prihvati dva učenika iz 1. razreda.

Roditelji stoje kod toga da ako dođe do ove najavljene promjene u ponedjeljak u 13 sati njihova djeca neće ići u školu već će ih prebaciti u druge okolne škole, Berek ili Štefanje.

– Najtužnije je što je na naš upit, je li joj krivo što ćemo našu djecu prebaciti u druge škole, ravnateljica rekla da joj to nije bitno – dodaje jedan roditelj i kaže, ako će prebaciti svoje dijete u drugu školu da će prebaciti i drugo dvoje koje idu u više razrede.

– Mi smo sve što smo mogli poduzeli, razgovarali smo s ravnateljicom, županijom, općinom, rješenje još nije pronađeno, da li nitko ne želi ili neće, ne znamo, no tražit ćemo i nadzor inspekcije. Prebacit ćemo djecu u druge škole, ali ovo nećemo pustiti. Tu se pokazuje kakva je ravnateljica i kakvo je vodstvo škole. Tu pate već i druga djeca. Do sad je bilo sve pod tepihom, ali mi smo sad odlučili da to više nećemo trpjeti – kažu roditelji.

Kontaktirali smo i ravnateljicu OŠ Ivanska Nadu Veselski koja nam je rekla da su to sve samo priče, te da u ponedjeljak djeca dobivaju raspored sati i udžbenike te da bi ona do tada pričekala s komentarom.

2 KOMENTARI

  1. Mila majko problema.. Mojoj kćeri se 3.razreeda prominila 4 učiteljice.. Koja dužnost obavijesti roditeljima koje prijetnje da ce ih ispisat? Vec sad rade djecu invalidima i stvaraju egomanijake da im slučajno ne bi bilo ugtozeno djetinjstvo. Jadna djeca nista drugo rec

  2. Gospođi Aniti i ostalima koji ovako razmišljaju – nije problem u promjeni učiteljice nego koje učiteljice. Roditelji su bili vrlo korektni i nisu probleme dotične vješali javno po medijima, a vjerujte ti njeni “problemi” uvelike utječu na rad, atmosferu u razredu i na djecu. Mislim da ni vama ne bi bilo svejedno da u razred vašeg djeteta dolazi učiteljica s takvom reputacijom. Posljedice takvih problema i odgajanja s problemom su djeca koja ulaze u 4. razred a da 70% razreda nije svladalo čitanje, tablicu množenja i nikad nisu čuli za lektiru. Reakcija tih roditelja je normalna, jedino me čudi što sve ranije nije eksplodiralo. Čude me roditelji koji su imali djecu u njenom razredu i bilo im je stanje općeg kaosa i neznanja prihvatljivo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.