Župan Damir Bajs obišao radove na adaptaciji terapijsko-rekreacijskog bazena i pratećih prostora Lječilišnog hotela Termal u Daruvaru

Riječ je o jednoj od najvrjednijih investicija u  Daruvarskim toplicama u posljednjih nekoliko godina. Projekt je vrijedan 4,8 milijuna kuna, a obuhvaća građevinsko-zanatske radove na uklanjanju stare infrastrukture i obnovi zdravstvene infrastrukture kroz suvremena tehnička i estetska rješenja. To podrazumijeva zamjenu svih instalacija i završnih obloga, dobavu i ugradnju nove opreme i izvedbu svih pratećih radova.

Radovi se odnose na obnovu i preuređenje bazenske dvorane i garderoba bazena s nužnim zahvatima na terasi vanjskog dijela bazena. Završetkom radova svi korisnici i gosti hotela imat će još kvalitetnije uvjete za ugostiteljske, wellness i smještajne  usluge u Daruvarskim toplicama.

Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač Daruvarskih toplica konstantno ulaže na podizanju standarda ove ustanove poznate po lječilišnom i zdravstvenom turizmu. Na taj način pokazuje se kako se  može i treba razvijati jedan takav centar koji ima izuzetno dugu tradiciju, ali i vrsne stručnjake koji ovdje rade, medicinsko osoblje zbog kojeg se ljudi vraćaju i dolaze.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci završen je projekt povećanja energetske učinkovitosti izmjenom vanjske stolarije i fasade bolničko-lječilišnog kompleksa Specijalne bolnice Daruvarske toplice.

Navedenim projektom, vrijednim pola milijuna kuna, realizirani su radovi na povećanju energetske učinkovitosti uz podizanje kvalitete pružanja usluga korisnicima. Ostvaren je i cilj projekta koji je omogućio smanjenje potrošnje energenata, povećanu gospodarsku aktivnost i novo zapošljavanje.

Podsjetimo, ulaganje u svoje zdravstvene ustanove visoko je na ljestvici prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije. Tu svakako treba spomenuti izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar vrijedne 165 milijuna kuna i energetsku obnovu bjelovarske Opće bolnice koja je u tijeku, ali i temeljite obnove ispostava Doma zdravlja BBŽ u Daruvaru, Garešnici, Čazmi i Grubišnom Polju.

Ulagalo se i u laboratorije županijskog Zavoda za javno zdravstvo. No, osim materijalnih uvjeta, provedbom projekta „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava-liječnike i medicinsko osoblje“ Bjelovarsko-bilogorska županija brine i o tome da osigura i liječnike koji će tamo raditi. Sve to provodi se s ciljem da svi naši građani imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

„Radi se o adaptaciji unutarnjeg bazena i svih pratećih sadržaja, od sanitarnih čvorova, svlačionica do sitnih detalja koji su sastavni dio uređenja bazena. Radi se o velikoj adaptaciji vrijednoj oko 5 milijuna kuna. Što se samog poslovanja Daruvarskih toplica tiče, zadovoljna sam. Puno radimo. Krajem 2017. započelo se s adaptacijom predvorja lječilišnog hotela Termal. Preko programa energetske učinkovitosti adaptirali smo i ovaj sportski dio. Uređivali smo i naše građevine koje su kulturna dobra“, istaknula je Mira Zakora, ravnateljica Specijalne ustanove za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice.

„Daruvarske toplice su ustanova koja se bavi zdravstvenim turizmom i važno je raditi na podizanju standarda . U tijeku je jedna od najvrjednijih investicija na području županije vezane za zdravstvo, a riječ je o cjelokupnoj obnovi bazena te pratećih objekata. Projekt je vrijedan oko 5 milijuna kuna, od toga je milijun i 200 tisuća kuna ulaganje Županije, dok je ostatak sredstava osigurala ustanova Daruvarske toplice. Nakon obnove, Daruvarske toplice dobit će nove mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma. Kada govorimo o ovoj ustanovi, ona upravo zahvaljujući takvim ulaganjima te rukovodstvu i svim ljudima koji rade ovdje, i prošlu godinu zaključila s dobitkom od gotovo milijun i 800 tisuća kuna. To pokazuje da zdravstvene ustanove mogu biti pozitivne, da mogu dobro raditi te da kroz zdravstveni turizam mogu napraviti iskorak“, naglasio je župan Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.