Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak nastavio obilaziti gradilišta – obišao cestu Patkovac – Ciglena

U sklopu obilazaka gradilišta i različitih investicija koje su završene ovo ljeto ili su u tijeku, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa suradnicima danas je obišao obnovljenu cestu na relaciji Patkovac – Ciglena.

Iako su praktički radovi završili prije par mjeseci nikada ova prometnica nije otvorena za javnost iako je jako bitna za ovo naselje kazao je gradonačelnik Hrebak. Gradnjom geotermalne elektrane u Cigleni dosta su uništene lokalne ceste koje su ionako bile u lošem stanju, te je odlučeno da u sklopu projekta teškog četrdesetak milijuna eura i Grad da svoj obol u toj investiciji, ali i poboljša cestovnu infrastrukturu lokalnom stanovništvu:

– Dužina ove ceste je 1,5 km, imamo još jednu cestu koja vodi do geotermalne elektrane u Cigleni dužine 1 km. 2,5 km je to novog asfalta, vrijednost radova je 1.253.000,00  kuna i ovo je jedno od gradilišta s početka ovogodišnje građevinske sezone – rekao je Hrebak.

Grad Bjelovar, inače, na svom području brine za nešto manje od 300 km cesta, a plan je da iduće godine sve ceste o kojima grad brine budu asfaltirane. Najopterećenije ceste na području Grada Bjelovara do prije četiri godine su bile pod ingerencijom županije. U njih se tada jako malo ulagalo, Grad Bjelovar je povećao ulaganja, planira sve asfaltirati i nakon toga dodatno ulagati u sigurnost svojih prometnica moglo se još čuti prilikom obilaska ceste Patkovac – Ciglena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.