Cikloturizam – turistički adut Bjelovarsko-bilogorske županije

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je županijskog koordinatora za razvoj cikloturizma Hrvoja Supančića, imenovanog od strane Ministarstva turizma na prijedlog Županije.

Hrvoje Supančić je inače promovirao cikloturizam Bjelovarsko-bilogorske županije putovanjem biciklom kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku. Rutom dugom 800 kilometara je dijelio promomaterijale vezane uz cikloturizam i turističku ponudu Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Zahvaljujem se što je Županija na čelu s našim županom to prepoznala i što smo napravili jednu sinergiju stvari koja će nam jako puno pomoći. Mislim da je ovo sjajan trenutak da sve ono što smo započeli prije dvije, dvije i pol godine u suradnji sa Županijom nastavimo i dalje i da nam to bude jedan veliki zamašnjak i prepoznatljivost u onome što ćemo raditi – rekao je Supančić.

Na području županije više je od 400 kilometara cikloturističkih staza i ruta županijskog i međunarodnog značaja, a kako bi zaljubljenicima u cikloturizam omogućila što bolje uvjete, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi niz aktivnosti.

800 tisuća kuna Županija je uložila u Programe razvoja cikloturizma na području Bjelovarsko-bilogorske županije faze 1 i 2, a u u provedbi je Programa razvoja cikloturizma faza 3 za 2019. godinu. Projekt je to vrijedan gotovo 600 tisuća kuna koji Ministarstvo turizma sufinancira s 316 tisuća kuna, a ostatak osigurava Bjelovarsko-bilogorska županija. U sklopu projekta izrađen je prometni elaborat za novu biciklističku rutu na području općine Kapela. Također, projekt podrazumijeva uređenje i opremanje već postojećih županijskih biciklističkih ruta i to izgradnju sjenica, odnosno odmorišta za bicikliste, postavljanje pametnih klupa, informativnih ploča,  izradu standarda za „bike&bed“ smještajne objekte te postavljanje novih stanica za popravljanje bicikla.

– Naša Bjelovarsko-bilogorska županija ima puno raznovrsnih turističkih aduta, među kojima su i specifični vidovi turizma koje, posebice u posljednje vrijeme, podupiremo. Tu je svakako i biciklizam, kao mogućnost koja se otvara za građane naše županije i turiste koji dolaze. Zahvaljujem Hrvoju, koji je zaljubljenik u sport, a posebno biciklizam, što je prihvatio biti jedan od naših koordinatora vezano uz programe koje provodimo – rekao je župan Bajs

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.