U Bjelovarsko bilogorskoj županiji sve spremno za novu školsku godinu, upisano više prvašića nego prošle godine!

Obzirom da školska godina počinje za desetak dana danas je Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u Garešnici održao radni sastanak sa 36 ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije kojima je osnivač Županija. Teme sastanka su bile ulaganje u školstvo na području županije, novoj školskoj godini te projektu „Škole za život“.

U županiji su 44 škole u projektima energetske obnove, na to se veže niz programa kao što su Centri izvrsnosti, Centar kompetentnosti, gradnja novih škola koje nisu u europskim projektima kao što je glazbena škola u Bjelovaru. Svrha tome svemu je da se učenicima, profesorima i nastavnicima koji rade u školama omoguće što bolji uvjeti, moglo se čuti danas u Garešnici.

– Školstvo mora biti u fokusu i u ovom trenutku Bjelovarsko bilogorska županija nalazi se na drugom mjestu u Hrvatskoj kada govorimo o ulaganjima u školstvo. 25 % županijskog proračuna ulaže se u školstvo i niz projekata posebno onih Europskih  na koji se nadopunjuju i županijski potvrđuju da znanje i školstvo mora i bit će i dalje ono najvažnije kada govorimo o županijskim ulaganjima – kaže župan Bajs.

Ono što je lijepa vijest je i da je u Bjelovarsko bilogorskoj županiji povećan broj prvašiča. Ove godine u prve razrede osnovnih škola upisano je 1007 učenika dok ih je prošle godine bilo 978.

U školskoj godini 2018/2019 na području Bjelovarsko bilogorske županije u projektu  „Škole za život“ sudjelovalo je oko 60 učenika u jednoj srednjoj i dvije osnovne škole, dok ove školske godine 2019/2020 u „Školi za život“ sudjelovat će oko 2 000 učenika s područja županije.

– Kada govorimo o tome onda je jasno da će skoro svaki peti učenik u županiji biti u tom programu. To više nije eksperimentalni program nego postaje redovan program. Na nama je u županiji, meni kao županu ali i ravnateljstvima i svima onima koji jesu u tom programu da to iskoriste na najbolji mogući način. Mislim da je to i izazov – kazao je župan Bajs i dodao kako je u županiji sve spremno za novu školsku godinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.