Bjelovar: Gradonačelnik Hrebak obišao obnovljenu sportsku dvoranu

Gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak nastavio je danas s obilaskom gradilišta na području grada, tako je obišao Dvoranu europskih prvaka u kojoj su završeni radovi koji su počeli u lipnju.

– Rekao bih da je dvorana žila kucavica ovoga grada. Mi smo europski prvaci i ova dvorana se zove Dvorana europskih prvaka. Ona od danas postaje hram rukometa. Ovdje ne da će samo muški rukometaši svih uzrasnih kategorija nego će i naše cure iz Ženskog rukometnog kluba isto tako imati utakmice. Vi znate da je Ženski rukometni klub osigurao nastup u Europi. Dakle, ovakvu podlogu imaju samo najbolji klubovi u Hrvatskoj i najbolji klubovi u Europi. Mi se pridružujemo upravo takvim klubovima. Bjelovar kao rukometni grad si mora omogućiti da ima takvu vrhunsku podlogu za treniranje i za igranje.

U dvorani je obavljena sanacija poda, postavljen je sportski pod sa zaštitom, a obojene su i betonske površine. Ukupna vrijednost radova je 1.025.216,93 kuna.

– Rekao bih da počinjemo ovu rukometnu sezonu i sa nastupom u Europi ali i sa velikim očekivanjima od našeg Muškog rukometnog kluba koji se vratio tamo gdje pripada, u Premijer ligu. Ja vjerujem  da ćemo dobiti, osim ove lijepe dvorane i lijepe rezultate koje očekujemo od našeg muškog i ženskog rukometnog kluba – rekao Je Hrebak.

Hrvoje Privšek, trener RK Bjelovar rekao je kako su radovima u dvorani uvjeti za rad rukometnih klubova uvelike poboljšani, no dodao je i da se nada kako neće biti ozljeda jer će se trebati prilagoditi na novu podlogu:

– Nadam se da neće biti ozljeda jer ovdje je stopostotno zaustavljanje, dakle nema nikakvog proklizavanja. Sada je ta prilagodba bitna da se nitko ne ozlijedi. Uvjeti su vrhunski. Ovo je podloga na kojoj igra i reprezentacija, priviknut ćemo se na nju – kaže Privšek.

Osim za rukometne utakmice, obnovljena dvorana značit će mnogo i za različita kulturna događanja poput koncerata ili predstava koje će se tamo održavati tijekom godine. Grad će uložiti još sredstava za posebne podloge koje će se postavljati za vrijeme tih događanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.