Dubravski vatrogasci bogatiji za novo vozilo sa hidrauličnom opremom za hitne intervencije

Jučer je u Zvekovcu načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša predao predsjedniku DVD-a Zvekovac Dejanu Kormanu ključeve novog vatrogasnog vozila. Općina Dubrava više od godinu dana tražila je rješenje kako osigurati sredstva i nabaviti jedno vozilo za intervencije prilikom prometnih nesreća jer potreba za njim je bila velika.

Inače, Općina Dubrava ove godine za djelovanje Vatrogasne zajednice osigurala je gotovo 700.000,00 kuna.

Nabavkom ovog vozila dubravska vatrogasna zajednica je među najopremljenijim općinskim zajednicama na području Zagrebačke županije.

U planu je nabavka još jednog  kombi vozila koje će  ustupiti Zagrebačka županija. Općina je isto tako u pregovorima s Ministarstvom gospodarstva tj. državnim rezervama da općini ustupi jednu cisternu.

– Posebna mi je čast što ćemo izvršiti danas primopredaju ovog vatrogasnog vozila. To je kamion koji u sebi ima hidrauličnu opremu za hitnu intervenciju, to su hidraulične škare i ostali pribor. Ono što je bitno reći je da smo osigurali sredstva i za nabavku 6 odijela tj. opremu za te intervencije da ne bi došlo do ozljeđivanja vatrogasaca- rekao je načelnik Okroša.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Dubrava, Tomislav Truščec ističe kako je ovo vozilo zajednici bilo potrebno zbog učestalih prometnih nesreća gdje je bilo potreba za intervencijama sa hidrauličnom opremom:

– Nakon nemilog događaja koji se dogodio početkom ove godine u suradnji s općinom donijeli smo zaključak da bi bilo dobro da nabavimo vozilo i evo nabavili smo vozilo, još samo da završimo edukaciju. Nadamo se da nam vozilo neće trebati ali ćemo ga imati u slučaju potrebe u garaži – ističe Truščec.

Vozilo je dano DVD-u Zvekovac na korištenje, a želja Vatrogasne zajednice je da se iz svakog društva po dvojica-trojica vatrogasaca obuče radu s tom opremom.

Predsjednik DVD Zvekovac Dejan Korman rekao je kako članovi već nekoliko mjeseci prolaze obuku za rad s novom opremom:

– Taj kamion je kod nas već nekoliko mjeseci i na obuci još uvijek radimo. Isto tako radimo i na tome da obuku prođu barem dva člana iz naših sedam ostalih društava na području naše Vatrogasne zajednice. Tada bi na taj način svi bili upoznati s radom kada se dođe na takve intervencije. Nadam se da će kroz mjesec dana sve to biti kompletirano i da ćemo biti spremni za takve intervencije – rekao je Korman.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.