Župan Bajs obišao početak radova na projektu energetske obnove Opće bolnice bjelovar i Stomatologije

          Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je početak radova na projektu energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije.

Projekt je to vrijedan 6,5 milijuna kuna koji podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te obnovu zgrade Stomatologije.

Obnova navedenih zgrada između ostalog donosi izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice te izmjenu krovišta.

„Radovi na ovom projektu vrijednom 6.5 milijuna kuna su počeli. Za sve nas, ne samo zaposlenike bolnice, realizacija ovoga projekta doprinijet će kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi. Mi ćemo maksimalno paziti da se posao odvija neometano i molimo sve koji dolaze u bolnicu za strpljenje jer ipak se sve ovo radi zbog njih“, rekao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr.med. Ali Allouch.

„Prilagođavamo se koliko možemo. Navikli smo se na buku, znamo da je to neizbježan dio, ali i naši pacijenti i mi to prilično dobro podnosimo. Ovim projektom ostvarit će se energetska ušteda, bit će i izolacija od buke, promijenit će se i stara stolarija i uvjeti rada bit će puno bolji“, istaknuo je dr.med. Davor Malčić.
„Krenuli smo s montažom građevinske skele. Sljedeći tjedan će se opseg radova povećati. Očekujemo da radovi u roku budu završeni“, izjavio je direktor tvrtke JUKIĆ- Dam Danijel Jukić.

„Od pola milijarde kuna ugovorenih projekata dio se počinje odvijati na području grada Bjelovara. Ovo je trenutno  najveća investicija, ali tek prva od onih koji će uslijediti. Kada govorimo o tome očito je da moramo dati pozornost na zdravstvo, na usluge koje se daju, ali i na standard koji se pruža. Ključno je da ćemo pokušati napraviti iskorak. To znači ne samo energetsku obnovu što podrazumijeva promjenu od temelja do krova nego ćemo nakon toga ići i prema novom standardu koji ćemo dogovoriti nakon završetka ovih radova. Sve to samo s jednim ciljem. Da kada govorimo o zdravstvu imamo uvjete za liječenje pacijenata koji će koristiti kao prvo njima te svim zaposlenicima. Što se gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar tiče, projekt je to koji plijeni pozornost mnogih u Hrvatskoj, a posebice nas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.  Županija i Opća bolnica vode taj projekt, sredstva su osigurana. Znamo da postoji interes građevinskih firmi i nadamo se najboljem. Mi smo svoje napravili i sada preostaje da vidimo kako će postupak javne nabave ići do kraja“, naglasio je prilikom obilaska radova župan Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.