U Štefanju održan susret branitelja Čazme, Štefanja i Ivanske

Udruga branitelja klub 2/105 i Glazbeno društvo Zvon Štefanje pod pokroviteljstvom Općine Štefanje organizirali su u Štefanju susret branitelja. Prilika je to bila za zajedničko druženje  branitelja s područja Grada Čazme i Općina Štefanje i Ivanska i sjećanje na ratne dane. Uz čitanja imena svih poginulih branitelja prikazan je i video prilog o sudjelovanju pripadnika 2. bojne 105 brigade na ratištima diljem Hrvatske, a održani su i prigodni govori.

Prisutnima se obratio predsjednik Udruge Klub 2/105 pukovnik Ivan Frljužec koji je kazao kako je cilj ovog susreta druženje branitelja ali i da se ne zaborave ti ratni dani:

– Mi nećemo zaboraviti one koji su položili živote na oltar domovine, koji su učinili ovu Hrvatsku ovakvu kakva je, koju smo vratili u cjelovitost naših granica. Isto tako moramo voditi brigu o onima koji dolaze iza nas, naša pokoljenja i naše unuke da imaju od kuda naučiti, pogledati i pročitati o našem sudjelovanju u Domovinskom ratu. Našu djecu smo dovoljno naučili o Domovinskom ratu, sad moramo učiti naše unuke – zaključio je Frljužec.

Načelnik Općine Štefanje Ivo Emić zahvalio je svim braniteljima koji su došli na ovo tradicionalno okupljanje i sjećanje na ratne dane.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.