Valentina Pereglin svjetska prvakinja

Hrvatska je velesila u samostrelu, a to je potvrdilo i ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Ulyanovsku gdje su naši reprezentativci osvojili četiri medalje u ekipnoj, te dvostruko više u pojedinačnoj konkurenciji.

U ekipnoj konkurenciji, hrvatskim samostreličarima pripala su tri zlatna te jedno srebrno odličje. Muška reprezentacija nakon četiri godine ponovno je uspjela preuzeti titulu svjetskog prvaka od reprezentacije Njemačke, dok ženska reprezentacija za poraz ne zna već dugi niz godina. Juniori su osvojili treće zlato, a kadeti su srebrni iza reprezentacije Rusije.

Naslovima svjetskih prvaka u pojedinačnoj konkurenciji okitili su se; Andrej Krstinić (muški), Valentina Pereglin (žene) i Martin Oborovečki (juniori). Srebrne medalje osvojili su; Domagoj Pereglin (muški), Mihaela Oborovečki (žene), Oliver Mofardin (juniori) te Ivan Borak (kadeti), dok je Sanja Komar (žene) osvojila brončanu medalju.

Nakon Novog Zelanda 2000. te Češke 2004. godine, sve tri hrvatske seniorke popele su se na pobjedničko postolje, gdje je na najvišem bila sportska heroina iz Dubrave, Valentina Pereglin koja je u vitrine pospremila još jedno odličje zlatnog sjaja.

Izvor: 01portal.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.