U Dubravu se ovjenčani medaljama vratili članovi hrvatske samostrelske reprezentacije

Od 12. – 19. kolovoza u ruskom Ulyanovsku održano je 20. Svjetsko prvenstvo samostrelom.

Hrvatska reprezentacija vratila se u Hrvatsku s pregrštom medalja. Hrvatska je u ekipnom dijelu osvajila četiri  medalje od čega su tri zlatnoga, a jedna srebrnog sjaja. Muška reprezentacija nakon četiri godine ponovno je uspjela preuzeti titulu od reprezentacije Njemačke dok ženska reprezentacija ne zna za poraz već dugi niz godina i bez obzira što je od stare garde ostala jedino Sanja Komar. Juniori su osvojili treće zlato, a kadeti su srebrni (iza reprezentacije Rusije).

U pojedinačnom dijelu natjecanja osvojene su tri zlatne, četiri srebrne i jedna brončana medalja. Nakon finalnih mečeva field samostrelom Andrej Krstinić (muški), Valentina Pereglin (žene) i Martin Oborovečki (juniori) osvajači su naslova svjetskih prvaka. Srebrne medalje osvojili su: Domagoj Pereglin (muški), Mihaela Oborovečki (žene), Oliver Mofardin (juniori) te Ivan Borak (kadeti) dok je Sanja Komar (žene) osvojila brončanu medalju.

Danas su se u Dubravu vratili hrvatske reprezentativke i reprezentativci iz SD „Dubrava 1094“ Ivan Borak, Oliver Mofardin, Marijan Kajfeš, Željko Tijan, Domagoj i Valentina Pereglin i jedan od trenera reprezentacije Branko Pereglin.

Vitrine članova SD Dubrava 1094 ponovno su nakrcane medaljama i ovo je još jedan u nizu uspjeha ovog najtrofejnijeg dubravskog sportskog kluba.

Svjetska prvakinja Valentina Pereglin je o dojmovima sa Svjetskog prvenstva kazala:

Dobra je to najava finala Svjetskog kupa koje će se u prosincu održati u Dubravi:

Domagoju Pereglinu svjetsko zlato je bilo nadohvat ruke, no osvojio ga je kolega iz reprezentacije Andrej Krstinić:

Medalje su osvojili i ostali streličari iz Dubrave u ekipnom dijelu , pa je tako zlato dobio i Marijan Kajfeš koji je u pojedinačnom dijelu prventsva u zauzeo 6. mjesto:

Hrvatska reprezentacija je nastupila u sljedećem sasatavu:

Kadeti; Ivan Borak (SD “Dubrava 1094”), Karla Bartolović (SD “Veliko Trgovišće” i Petar Blagec (SK “Ivanić”).

Juniori; Martin Oborovečki (SD “Veliko Trgovišće”), Oliver Mofardin (SD “Dubrava 1094”) i Josip Novosel (SD “Strijelac” K. Selo).

Dame; Valentina Pereglin (SD “Dubrava 1094”), Mihaela Oborovečki (SD “Veliko Trgovišća”) i Sanja Komar (PGSD “Zagreb”).

Muški; Domagoj Pereglin (SD “Dubrava 1094”), Andrej Krstinić (ŠSK “DUB” Malinska) i Marijan Kajfeš (SD “Dubrava 1094”) .

Senior; Željko Tijan (SD “Dubrava 1094”).

Vođa puta; Pero Stojnić.

Treneri; Branko Pereglin i Damir Oborovečki.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.