Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Grada Čazme dobila novu opremu

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čazme Damir Margetan potpisao je u nedjelju 18. kolovoza  ugovore o dodjeli sredstava s predsjednicima DVD-a s područja Grada Čazme.

Vrijednost opreme je oko 150.000,00 kuna, a sredstva je osigurao Grad Čazma u iznosu 100.000,00 kuna, a 50.000,00 kuna su sredstva Vatrogasne zajednice. Vatrogasna društva su tako dobila cijevi, pumpe za ispumpavanje vode, vatrogasne čizme za otvorene požare, kacige, a predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čazme posebno je istaknuo i da su JVP Grada Čazme i DVD-i Čazma i Gornji Draganec dio opreme koja ima certifikate koji još uvijek vrijede prepustila dio svoje starije opreme manjim društvima kako bi ona zadovoljile potrebe vatrogastva u svojim mjestima.

 Da je nova oprema potrebna vatrogasnim društvima potvrdio je i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice GrAda Čazme Josip Heger koji je kazao kako JVP Čazma u smjeni ima tri vatrogasca, dok su DVD-i raspoređeni u tri sektora.

– JVP kada na bilo kojem području Čazme ima intervenciju „diže“ lokalni DVD koji treba pomoći pri intervenciji. Prilikom intervencija i oni moraju biti zaštićeni, a s ovom opremom oni će biti naši ravnopravni pomagači pri raznim intervencijama – kazao je Heger.

Podsjetimo, Grad Čazma za vatrogastvo ukupno izdvaja godišnje preko 3,6 milijuna kuna od čega samo na Vatrogasnu zajednicu i dobrovoljno vatrogastvo 600.000,00 kuna (u 2019. godini).  Sredstva se svake godine kontinuirano povećavaju, a samo u odnosu na 2018. povećana su za 140.000 kuna, namijenjenih upravo za kupnju vatrogasne opreme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.