Danas u Štefanju susret branitelja s područja bivše Općine Čazma

Udruga branitelja klub 2/105 i Glazbeno društvo Zvon Štefanje pod pokroviteljstvom Općine Štefanje organizira danas susret branitelja u Štefanju. Prilika je to za zajedničko druženje  branitelja s područja Grada Čazme i Općina Štefanje i Ivanska i sjećanje na ratne dane. Predsjednik Kluba 2/105 Ivan Frljužec kazao je kako je cilj ovog susreta druženje:

– Sastajemo se po osmi put da njegujemo tradiciju Domovinskog rata i da se ne zaboravi Domovinski rat i vrijednosti Domovinskog rata. Želja nam je da nam se svake godine priključi sve više mladih kako bi na njih prenijeli naše stvarno djelovanje u Domovinskom ratu, ciljeve i zašto smo bili u Domovinskom ratu. Cilj ovog današnjeg susreta je da se branitelji okupe i druže. Pozivam sve branitelje s područja Grada Čazme i Općina Ivanske i Štefanja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu da nam se večeras pridruže u Štefanju.

Kao i svake godine tako i ove u Štefanju Savjet mladih Općine Štefanje i Glazbeno društvo Zvon iz Štefanja pripremaju svečanu akademiju i spomen na sve poginule branitelje.

Ove godine u programu će sudjelovati Štefanjska zvona i naši mladi koji će kroz Trg dr. Franje Tuđmana pronijeti slike naših poginulih branitelja. Bit će tu i prigodni govori branitelja i gostiju. Nakon svečane akademije slijedi druženje i zabavni dio programa, da se branitelji druže i opuste i da se prisjete tih ratnih dana – rekao je zamjenik načelnika Općine Štefanje Silvestar Štefović.

Prije same akademije u Štefanju u 17:00 sati dio branitelja i mladih kreću s maratonom iz Čazme do Štefanja, gdje bi trebali stići oko 19:00 sati nakon čega počinje svečana akademija. Silvestar Štefović je uputio i poziv braniteljima da se odazovu ovom susretu:

– Pozivam sve sugrađane s cijele bivše Općine Čazma posebno branitelje i njihove obitelji da nam se pridruže na našem programu na Trgu dr. Franje Tuđmana od 19:00 sati. Posebno upućujem poziv obiteljima poginulih branitelja i njihovoj djeci da nam se pridruže – rekao je Štefović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.