Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan potpisala ugovore s predstavnicima udruga s područja gradova Daruvar i Grubišno Polje, općina Sirač i Končanica

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore s predstavnicima udruga s područja gradova Daruvar i Grubišno Polje, općina Sirač i Končanica te Zajednicom udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ, koje su se javile na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini.

Nastavak je to potpisivanja ugovora u okviru županijskog Javnog poziva za udruge na koji se javilo njih 86. Među udrugama koje su dobile sredstva za svoje projekte i programe su i udruge s područja gradova Daruvar i Grubišno Polje, općina Sirač i Končanica te Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ za čije je projekte osigurano 132 tisuće kuna.

Projekti i programi koje su udruge s ovog područja prijavile na Javni poziv odnose se na odgojno obrazovne aktivnosti, organiziranje stručnih predavanja, humanitarnu pomoć, a riječ je o projektima:

-Uljepšaj si dan – izađi iz kuće van“ – organizacija Dana otvorenih vrata kao predstavljanje projekta i promoviranje volonterstva
– Memorandum međunarodne suradnje – identitet kroz međunarodnu suradnju“ – odgojno obrazovne aktivnosti za djelatnike češkog vrtića i škole
– Identitet kroz međunarodnu suradnju“ – odgojno obrazovne aktivnosti u ljetnoj školi u mjestu Stara Riše
– „Bez mobitela s novim sadržajima provodim izvanškolske aktivnosti“ – odgojno obrazovne aktivnosti u ljetnoj školi u Češkoj Republici
– “10 dana astronomije 2019“
– „Putem dobrih djela“ – fizička i psihološka pomoć braniteljima, njihovoj djeci i obiteljima
– „Studijsko putovanje u Njemačku – posjeta muzeju podunavskih Švaba u Ulm“
– „Volonteri za potrebite“ – podjela humanitarne pomoći i higijenskih potrepština socijalno ugroženim građanima

Kada navedenim udrugama s područja grada Daruvara s kojima je danas potpisan ugovor pridodamo i udruge osoba s invaliditetom te braniteljske udruge s kojima je župan Damir Bajs potpisao ugovore dolazimo do brojke od 268.000 kuna koliko je ove godine namijenjeno daruvarskim udrugama, što je najveći iznos do sada.

Inače, ukupno će se ovim Javnim pozivom udrugama dodijeliti sredstva u iznosu 1.055.500,00 kuna  što je najveća financijska potpora udrugama u povijesti županije, odnosno 32% više sredstava u odnosu na godinu ranije. Na taj način Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže i podupire  udruge na svom području koje svojim radom i djelovanjem obogaćuju život naše zajednice.

„Ovaj Javni poziv najveći je do sada. Premašio je milijun kuna. Udruge su tako dobile sredstva da nastave s radom s našim civilnim društvom i s aktivnostima koje ih zanimaju. Na taj način doprinose bogatstvu i ugodnom životu zajednice. Ove udruge s kojima imam čast danas biti izuzetno su mi drage. Želim vam da ova sredstva potrošite i upotrijebite u vašim programima onako kako ste naznačili, a vaši programi su prepoznati stoga su i izdvojena sredstva kako bi na taj način ojačali vaše aktivnosti“, rekla je prilikom potpisa ugovora zamjenica župana Bojana Hribljan.

„Jako  nam je drago da Županija prepoznaje naš rad i da nas cijelo vrijeme podupire i potiče i na tome vam od srca zahvaljujemo. Naš cilj i naša misija je pružanje podrške osobama koje su na neki način marginalizirane u društvu. Radimo to na način da se ovdje okupljamo redovito svake srijede, ali po potrebi i puno češće. Organiziramo različite kreativne radionice u koje su uključene nezaposlene, ali i sve druge zainteresirane osobe. Razvijamo i prenosimo znanja i vještine na mlađe generacije tako da organiziramo i razne događaje“, istaknula je dopredsjednica Udruge „Ždralice“ Daruvar Tihana Petković.

„Zahvaljujem Županiji na ovim sredstvima. Ovo je već peta godina kako mi u Zajednici udruga dogovaramo sadržaje i programe kako bi što kvalitetnije odradili aktivnosti od interesa za sve nas.  Tu je prvenstveno riječ o obilježavanju značajnih obljetnica. Prošle godine otvorili smo spomen sobu Čehoslovačke brigade i NOB-a na širem području Daruvara. Ove godine obnovili smo i nekoliko spomen obilježja“, naglasio je Rade Jovičić, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ.

„Zahvaljujem se Županiji na dodijeljenim sredstvima. Naša udruga pomaže starijim i nemoćnim osobama u košnji trave, cijepanju drva. Vrata naše udruge otvorena su svima koji žele pomoći onima kojima je pomoć potrebna“, rekao je Ranko Šopalović, predsjednik Udruge volontera Grubišno Polje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.