Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan potpisala ugovore s predstavnicima 17 udruga s područja grada Bjelovara

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore s predstavnicima 17 udruga s područja grada Bjelovara koje su se javile na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini.

Nastavak je to potpisivanja ugovora u okviru navedenog Javnog poziva, nakon što su već potpisani ugovori s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, braniteljskih udruga te udruga s područja gradova Daruvar i Grubišno Polje, općina Sirač i Končanica te Zajednicom udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ.

Udrugama s kojima su danas potpisani ugovori namijenjena su sredstva u iznosu od 171.000,00 kuna, a to su:  Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva, Češka obec Bjelovar, HORKUD „GOLUB“ Bjelovar, Udruga „Za zdravo i sretno djetinjstvo, Sportska udruga ARGO Bjelovar, Društvo „Zrinski u srcu, Udruga kuhara i slastičara Bilogore, Društvo naša djeca Bjelovar, Ogranak Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora Bjelovar, Moto klub White City Riders, Društvo esperantista Bjelovar, Udruga „Zadovoljna žena“, Udruga žena srce Bilogore BBŽ, Udruga žena Gudovac, Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, Udruga reuma i psorijaza BBŽ, Hrvatsko društvo političkih zatvorenika.

Udruge su to koje svojim radom i osmišljavanjem kreativnih i zanimljivih programa pridonose kulturnom, sportskom i općenito društvenom životu naše zajednice.

Neki od projekata i programa navedenih udruga su:
-Zlatna dob
-Ljepota majčinstva
-Pripreme i nastup na Maratonu lađa i Jadranskoj pustolovini
-Županijski centar za cjeloživotno obrazovanje
-7.Susreti „Esperantisti Bjelovara svome gradu“
-Sreća svima jednako
-2.Smotra fakulteta Udruge studenata BBŽ

Podsjetimo,  na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. Godini javilo se ukupno 86 udruga,a za njihove projekte i programe Bjelovarsko-bilogorska županija ukupno će izdvojiti 1.055.500,00 kuna, najviše u svojoj povijesti.

„Rad udruga je bitan za naš kulturni, sportski i društveni život u zajednici. Svi vaši programi koji su došli  na Javni poziv pokazali su nam i dokazali da zaslužuju da vas financijski podupremo i da podržimo vaš rad u lokalnoj zajednici. Naravno da je društveni život bitan za svakog građanina županije i kroz ovakve programe doprinosimo bogatijem životu zajednice. Vaši programi su raznovrsni, pokrivaju vaše različite interese, ideje i vrijedan društveno korisni rad“, izjavila je zamjenica župana Bojana Hribljan.

„Na ovaj Javni poziv Udruga studenata BBŽ prijavila se za financiranje Smotre fakulteta koju smo organizirali za sve maturante svih srednjih škola naše županije. Smotru je posjetilo 900 maturanata, a predstavilo se 40 fakulteta i time smo postali najjača smotra fakulteta u Republici Hrvatskoj, na što smo iznimno ponosni. U ime svih članova Udruge studenata BBŽ zahvaljujem se Županiji na ovoj potpori“, rekao  je Kristian Koščak, predsjednik Udruge studenata BBŽ.

„Ove godine najavili smo da ulazimo u veliki projekt gdje bi trebali nastupiti na najvećoj kanuističkoj utrci na svijetu, na Havajima. Prije toga, pripremamo se za rušenje rekorda preveslavanja hrvatskog dijela Jadrana, od Prevlake do Savudrije, što iznosi oko 700 kilometara. Malo smo zapostavili natjecateljski dio na Maratonu lađa da bi ostvarili nešto puno više za nas jer to doživljavamo kao vrhunac i krunu naše veslačke karijere. Ovim putem se zahvaljujem Županiji na podršci i nadam se da ćemo to sve opravdati“, istaknuo je Tomislav Smrček, predsjednik Sportske udruge Argo Bjelovar.

„Mi već dosta dugo sudjelujemo u raznim aktivnostima, većinom humanitarnog karaktera, tako i izvan naše županije. Mislim da smo naše dosadašnje projekte u potpunosti opravdali jer ako nešto radiš od srca nema nikakve prepreke. Zahvaljujem se našoj Županiji koja nam daje punu podršku u našem radu. Naš novi projekt nosi naziv „Sreća zajedno svakome“ jer sreća nam je stvarno svima potrebna“, naglasila je Nada Smiljanec, predsjednica Udruge žena „Srce Bilogore“ BBŽ.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.