Načelnik Nove Rače Knežić i njegov zamjenik Sabolović ogradili se od koncerata Miroslava Ilića i Esada Merulića

foto:Bjelovar live

Načelnik općine Nova Rača Darko Knežić i njegov zamjenik Željko Sabolović, danas su održali konferenciju za novinare na kojoj su se ogradili  od koncerata Miroslava Ilića i Esada Merulića koji su najavljeni za ovu srijedu i četvrtak u Novoj Rači.

Naime, koncerte ovih izvođača u Novoj Rači organizira privatna tvrtka uoči blagdana Velike Gospe kada Novu Raču pohodi veliki broj vjernika.  Općina i sama organizira vlastiti program i koncerte Tarapana Banda i Tamburaškog sastava Ledina, ali kako to često biva zbog neprovjerenih informacija tko organizira koncerte Ilića i Merulića kritika javnosti i negativni komentari su ispaljeni upravo na čelne ljude Općine Nova Rača.

– Mi se od toga u potpunosti ograđujemo, prostor gdje će biti održani ovi koncerti je privatan i mi na to na žalost ne možemo utjecati jer to je na privatnom posjedu – kazao je načelnik Knežić.

Knežić je kazao i kako općina ima svoj program povodom blagdana Velike Gospe koji je počeo u ponedjeljak i dodao kako su u općini protiv ovakvih koncerata.

– U našem programu nigdje se ne navode nastupi stranih izvođača odnosno Ilića i Merulića. Ti koncerti nemaju blagoslov općine, dapače mi smo strogo protiv toga. Svatko tko ima sklopljen ugovor o prostoru s Općinom Nova Rača ima strogo navedeno što mora općina učiniti, a što korisnik javne površine. Tako u ugovoru stoji i da u glazbenom programu koji će posjetiteljima pružiti korisnik neće biti stranih izvođača već isključivo glazbeni izvođači iz Hrvatske – dodaje Knežić.

Općina je provjerila i je li privatnik koji organizira sporne koncerte dobio dozvolu od policije.

– Taj koji organizira tu, ja bi rekao privatnu proslavu, feštu, mora imati i redare ali i policija će morati reagirati ako će biti potrebe i osigurati taj događaj. Doduše, moglo bi se svašta dogoditi što se tiče nekih prosvijeda. Mogu reći da ih čak i ja podupirem – kaže Knežić.

Zamjenik načelnika Željko Sabolović  je rekao kako su na ovakav problem nailazili kroz zadnje dvije godine ali su ga mogli riješiti jer su se koncerti trebali održati na prostoru koji iznajmljuje općina Nova Rača dok ove godine to nije slučaj, jer prostor je privatno vlasništvo i općina na to ne može utjecati. Sabolović se i zapitao tko sve to financira i koji je cilj toga svega  na  katolički blagdan Velike Gospe.

– Nešto se događa, ali mi još nismo dokučili što. Ja bih ovo nazvao silovanjem, doći  u našu sredinu, iznajmiti privatni prostor i dovesti Miroslava Ilića da pjeva u našoj Novoj Rači, mi smo tu nemoćni jer je na privatnom posjedu – kaže Sabolović.  

Činjenica je da Općina ne može utjecati na to koga netko zove da zabavlja goste i zabraniti dolazak bilo koga. Svi oni koji ne uživaju u „milozvučnim notama istoka“ nakon svakog blagdana Velike Gospe u Novoj Rači komentiraju što se sve može čuti iz razno-raznih šatri. No, isto tako svjedoci smo da su te šatre pune gostiju koji vole tu vrstu glazbe i zabave. Kad i ne bi došao Ilić, zna se da njegove pjesme, kao i pjesme Esada Merulića izvodi svaki bend koji svira na raznim zabavama i feštama, pa opet se može postaviti pitanje, treba li zabraniti pjevanje i izvođenje pjesama određenih autora i pjevača. O ovoj temi može se lamentirati satima i ponovno bi bili na početku i ništa više pametni.

Na kraju, vidjet će se hoće li ljudi iz revolta nakon što se digao glas protiv koncerata Ilića i Merulića na blagdan Velike Gospe bojkotirati te koncerte ili će šator kao i džepovi organizatora ovih, kako je rekao načelnik Knežić privatnih fešta, biti prazni ili puni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.