Potpisani novi ugovori potpora za liječnike i medicinsko osoblje u BBŽ

0
103

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan potpisalaje novi set ugovora vezan uz potpore Bjelovarsko-bilogorske županije za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije. Riječ je o šest novih ugovora, od kojih se četiri odnose na subvenciju stručnog usavršavanja, a dva na sufinanciranje troškova podstanarstva.

Kada danas potpisanim ugovorima dodamo već one ranije sklopljene s liječnicima i medicinskim osobljem dolazimo do ukupnog broja od 73 ugovora o sufinanciranju između Županije i liječnika i medicinskog osoblja koji rade u zdravstvenim ustanovama na području županije.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija kao prva županija u Hrvatskoj uvela je trajne mjere potpore za zapošljavanje i ostanak liječnika i medicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama na području županije za koje je u tri godine osigurala 3 milijuna kuna.

Riječ je o mjerama u sklopuprograma „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“, kojeg je na prijedlog župana Damira Bajsa usvojila i Županijska skupština.

Bjelovarsko-bilogorska županija putem svojih mjera sufinancira kamate stambenih kredita do 20 tisuća kuna godišnje po korisniku, isto toliko je osigurano po korisniku i za troškove stanovanja. Kada govorimo o potporama za stručno usavršavanje one iznose 50% školarine, no ne više od 20 tisuća kuna godišnje.

Inače, otvoren je natječaj za izvođača radova za izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar- trenutno najveće investicije u zdravstvu u Republici Hrvatskoj ukupne vrijednosti 165 milijuna kuna. Također, potpisan je ugovor s izvođačem radova za energetsku obnovu zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije vrijedan 6,5 milijuna kuna. Treba istaknuti i obnove naših ambulanti kao i Domova zdravlja te opremanje istih. No, uz materijalne uvjete potrebno je osigurati i liječnike koji će tamo raditi, jer bez liječnika i medicinskog osoblja uređeni prostori nemaju svoju svrhu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.