U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji obilježava se međunarodni tjedan dojenja

Međunarodni tjedan dojenja obilježava se od 1. do 7. kolovoza, a ove godine pod sloganom „Osnažimo roditelje – omogućimo dojenje“. Podsjetimo, u siječnju 2013. godine osnovan je Koordinacijski odbor Bjelovarsko-bilogorske županije za „Županiju prijatelj dojenja“.

Riječ je o programu koji se provodi u suradnji s UNICEF-om i Ministarstvom zdravstva s ciljem promicanja svih aktivnosti vezanih za dojenje. Koordinacijski odbor Bjelovarsko-bilogorska županija prijatelj dojenja, uz potporu Županije i niza partnera, do sada je proveo brojne aktivnosti na popularizaciji dojenja s posebnim naglaskom na edukaciju.

Članice i članove Koordinacijskog odbora BBŽ „Županija prijatelj dojenja“ danas je primio i župan Bjelovarsko bilogorske županije Damir Bajs.

– Bjelovarsko-bilogorska županija 2013. godine osnovala Koordinacijski odbor „Županija, prijatelj dojenja“. Naznačio bih da je to program koji je vezan uz UNICEF i Ministarstvo zdravstva te da smo mi bili prvi u Hrvatskoj koji smo s time krenuli i nadam se da smo dokazali da možemo nešto napraviti i ja  zahvaljujem i doktorici Čatipović što smo primjer dobre prakse za Republiku Hrvatsku. Iznimno me veseli i sve veća zainteresiranost i uključenost očeva u te, najranije početke roditeljstva. U ovom brzom svijetu neke stvari ipak treba gledati kroz prirodu. Broj dojilja u 2013. godini u našoj županiji bio je na samo 20%, ali kroz ovaj veliki broj aktivnosti, sada je u našoj županiji broj dojilja koje doje do 6 mjeseci porastao na 50%.To je rezultat niza aktivnosti, to nije samo program Županije već i svih nas diljem županije – istaknuo je župan Damir Bajs.

Nakon prijema kod župana Bajsa na bjelovarskom Korzu održana je  promotivno-edukativna akcija povodom Međunarodnom tjedna dojenja. Naime, članice i članovi Koordinacijskog odbora BBŽ „Županija prijatelj dojenja“, majke s djecom i učenici Medicinske škole Bjelovar obilježili su Međunarodni tjedan dojenja dijeljenjem promotivnih materijala i letka u svrhu edukacije i promocije dojenja.