Općina Rovišće organizira svojim mještanima posjet prijateljskoj općini Prozor-Rama u BiH

Prilikom proslave Dana općine Rovišće potpisana je Povelja prijateljstva između Općine Rovišće i bosansko-hercegovačke općine Prozor-Rama koju su potpisali načelnici općina Slavko Prišćan i Jozo Ivančević.

Naime, brojni stanovnici Općine Rovišće vuku svoje korijene iz ramskog područja kojeg su morali napustiti zbog gradnje brane na rijeci Rame šezdesetih godina prošlog stoljeća. Potpisivanjem povelje ove dvije općine odlučile su uspostaviti još bolje odnose.

Nakon što je Općinu Rovišće posjetila delegacija iz Rame, svi zainteresirani mještani Rovića mogu posjetiti Općinu Prozor – Rama.

Cilj putovanja je odlazak na obilježavanje Dana Općine Prozor – Rama i zaključenje Povelje o suradnji između ove dvije općine. Iz Općine žele omogućiti da što više mještana posjeti Ramu i prisustvuje početku ove buduće suradnje između dvije općine.

– Ove godine smo potpisali sporazum sa Općinom Rama-Prozor. Imamo jako puno žitelja koji su doselili sa tog područja Rame iz Bosne i Hercegovine i odlučili smo sklopiti jedno prijateljstvo kako bi se obitelji povezale i kako bi se što više družili na sportskim natjecanjima i kulturnim događanjima. Mislim da to može samo doprinjeti još većem dobitku za Općinu Rovišće i siguran sam da će to donijeti samo dobro – riječi su načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana.

Svi zainteresirani s područja Općine Rovišće koji žele posjetiti Ramu mogu se  javiti u Općinu Rovišće za dodatne informacije, a prijave se primaju do popunjenja mjesta.

Putuje se u noći s petka 6. rujna na subotu 7. rujna u ponoć iz Rovišća. Polazak iz Rame je predviđen u nedjelju 8. rujna 2019. oko 16.00 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.