Braća Smojver – nova pojačanja RK Bjelovar

Rukometni klub Bjelovar, već je dobro poznato, vratio se u elitni rang hrvatskog rukometa, Premijer ligu. Pripreme za novu sezonu uskoro počinju, a danas su predstavljena i pojačanja koja su stigla u klub. Braća Dominik i Domagoj Smojver novi su članovi Kesizubaca koji su u novi klub stigli iz vinkovačke Spačve.
Kružni napadač, Dominik i srednji vanjski, Domagoj pojačanja su koja bi trebala pomoći u cilju ove sezone, a to je ostanak u Premijer ligi rekao je prvi čovjek bjelovarske škole rukometa Davor Lamza:

– Radi se o mladićima koji imaju veliko iskustvo iz Premijer lige, Dominik i iz Slovenije. Reprezentativci su svih mlađih dobnih skupina hrvatskih reprezentacija. Drago nam je što će pojačati naše redove i nadam se da će se dobro snaći i da će im Bjelovar ostati u lijepom sjećanju jednog dana kada budu odlazili – rekao je Lamza.

I prošle sezone je bila želja braću Smojver dovesti u Bjelovar, ali malo se zakasnilo jer su već prešli u Spačvu kazao je Miroslav Habijanec sportski direktor RK Bjelovar, a što se tiče plaćanja odštete za ova dva igrača Habijanec je rekao kako za Dominika nema nikakve odštete jer je slobodan igrač, a za Domagoja je klub spreman platiti dio odštete RK Karovac s kojim Domagoj ima još tri mjeseca ugovor.

– Smatram da će nam biti veliko pojačanje zato što su, ne mogu reći njih dvojica sami, ali imaju sigurno najveće zasluge zato što je Spačva ušla u Ligu za prvaka. Njihovo iskustvo i znanje, odnos u igri rezultiralo je u prosjeku po 15 golova po utakmici s njihove strane što je veliki doprinos bilo kojem rezultatu. S druge strane dobili smo igrače koji mogu igrati u oba pravca i obranu i napad. Nadam se da dečkima biti dobro u Bjelovaru da ćemo ispoštovati naš dio obaveza, a oni svoj – kazao je Habijanec.

Kesizupci će pripreme odraditi kod kuće, a trener Privšek je prozivku na koju su pozvana 22 igrača zakazao za utorak 6. kolovoza. Odradit će se nekoliko turnira tijekom priprema, a prvi će biti 17. kolovoza u Varaždinu. Zadnja pripremna utakmica bit će u 13. rujna na domaćem parketu protiv Dubrave, zadnjeg vikenda prije početka prvenstva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.