Biciklistički maraton „Zajedno putevima istine“ krenuo danas iz Bjelovara

Udruga HVIDR-a Bjelovar i ove godine provodi projekt promicanja vrijednosti Domovinskog rata pod nazivom -„Zajedno putevima istine“ povodom Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Projekt se sastoji od biciklističkog maratona kojega voze biciklisti članovi udruge i simpatizeri te obilaze značajnih mjesta za Domovinski rat. Ove godine projekt se provodi 15. put, a krenuo je danas kada su biciklisti krenuli iz Bjelovara.

Ruta ovogodišnjeg puta je Bjelovar, Čazma, Ivanić Grad, Karlovac, Josipdol, Brinje, Krivi Put, Krasno Polje, Plitvice, Slunj, Glina, Petrinja, Popovača, Čazma pa povratak u Bjelovar.

– Svake godine odabiremo jedno mjesto i spomen na nekog tko je sudjelovao u Domovinskom ratu, tako smo odabrali Krivi Put rodno mjesto Damira Tomljenovića Gavrana. Tamo je napravljen Spomen dom u njegovo ime. Posjetit ćemo Spomen dom, posjetit ćemo njegov grob gdje ćemo položiti vijenac i odati mu počast – rekao je Željko Dragašević, predsjednik bjelovarske Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata i predsjednik bjelovarske HVIDR–e.

Inače ovaj maraton je krenuo na inicijativu Miroslav Dragaševića koji je i danas sudionik maratona.

– Na pokretanje ovog maratona ponukala me žrtva koju su podnijeli branitelji i ljubav prema domovini. Ovaj maraton mi je i lijek protiv PTSP-a koji mi je ustanovljen nakon rata i biciklizam mi je na neki način pomogao – kazao je Miroslav Dragašević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.