U sklopu projekta “Korak naprijed” završen tečaj za zanimanje cvjećar-aranžer

Projekt Korak naprijed ima za cilj  povećanje zapošljivosti skupina u nepovoljnom položaja. Završena je prva u nizu besplatnih edukacija za poljoprivredna zanimanje cvjećar-aranžer.

Danas  u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Bjelovaru održana dodjela diploma sudionicima  osposobljavanja.

Nositelj projekta je Socijalna zadruga Pružimo ruke, čija je upraviteljica Đurđa Adlešić.

-Još je davno rečeno da je najbolje mjesto za život tamo gdje je radno mjesto. Ovo je mogućnost da ljudi rade u Hrvatskoj, da rade u periodu kad su mnogi već digli ruke i bili sigurni da će posao teško naći. Po činjenici da se praksa brzo našla i da su svi dobili nekoliko ponuda govori da je ovaj program pogođen i da će oni moći kasnije raditi. Dio njih želi raditi sam i to je dobro i kreativno. Mi ćemo u drugom dijelu godine govoriti o socijalnom poduzetništvu i mogućnosti da se oni ojačaju i da sami vode svoje obrte ili nešto slično. Novi programi će biti nešto drugačiji od ovih. Mi ćemo krenuti sa znakovnim jezikom od nove akademske godine, to je ono za što je interes značajan – rekla je Adlešić.

Tečaj je u bjelovarskom Centru za cjeloživotno učenje i kulturu završilo 15 polaznica, a diplome im je svečano dodijelila Đurđa Adlešić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.