Bjelovar: 6,5 milijuna kuna za odvodnju u Trojstvenom Markovcu

Početkom srpnja počeli su radovi na izgradnji kolektora odvodnje u Trojstvenom Markovcu. Od četiri predviđene etape, u tijeku je prva u Pernarovov i Gassmanovoj ulici. Radovi na toj dionici vrijedni su 1.350.233,36 kuna, a investitor su Vodne usluge d.o.o. i Hrvatske vode.

Radove su danas obišli bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u pratnji saborskog zastupnika Branka Hrga, zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića te predstavnika Vodnih usluga.

Gradonačelnik Dario Hrebak rekao je kako je Trojstveni Markovac prigradsko naselje koje zaslužuje ovakav projekt koji je vrijednosti više od 6,5 milijuna kuna, a većim će ga dijelom financirati Hrvatske vode. Sličan projekt je predviđen i na Križevačkoj cesti:

– Za sada još uvijek tražimo izvođača za taj projekt. Hidroregulacija radi na ovom projektu i to je još jedan dobar element u ovom projektu da je na javnom natječaju posao dobila naša najveća bjelovarska građevinska tvrtka – rekao je Hrebak.

Predsjednik uprave bjelovarskog Komunalca Ivan Ivančić naglasio je kako će radovi biti izvedeni na 9 lokacija te da se radi na izgradnji sustava gdje ga nema i nadogradnji postojećih sustava.

– Što se tiče dinamike izvođenja, ona je predviđena 90 dana za izgradnju. Sljedeća dionica će biti Trojstvena ulica, nastavak prema Grgincu gdje ćemo biti u prilici zaključiti ugovor o izvođenju na 2,1 milijuna kuna. To je za ovu godinu predviđeno, inače okvirni ugovor je predviđen za realizaciju unutar 2 godine – kazao je Ivančić

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić istaknuo je dobru suradnju Hrvatskih voda, Grada Bjelovara, Vodnih usluga i svih ostalih aktera na projektima na vodoopskrbnom područja Grada Bjelovara. Osvrnuo se na skeptične i neugodne komentare o tome kako ovi radovi neće biti izvedeni:

– Ja sad pozivam javnost Bjelovara i te ljude koji su to dovodili u pitanje da se neposredno osvjedoče da Hrvatske vode s Gradom Bjelovarom rade jedan veliki posao u interesu građana Bjelovara – rekao je Vukmirić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.