Župan Bajs proglasio elementarne nepogode od tuče za Općine Dežanovac i Kapela

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs proglasio je danas dvije elementarne nepogode od tuče i to za područje Općine Dežanovac i za područje Općine Kapela, a na zahtjev navedenih Općina.

Naime, 26. i 27. srpnja ove godine općinu Kapela zahvatila je vremenska nepogoda praćena tučom i olujnim vjetrom te je nanijela velike materijalne štete na poljoprivrednim usjevima. Što se pak tiče općine Dežanovac jaka tuča dežanovačko područje pogodila je 26. srpnja i također nanijela velike štete na poljoprivrednim usjevima i trajnim nasadima.

Nakon proglašenja elementarnih nepogoda sada se obvezuju Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da izrade prva priopćenja s procjenom ukupne štete. Nakon toga izvješća se dostavljaju Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Inače, ovo su četvrta i peta elementarna nepogoda koje je župan Bajs proglasio ove godine, a najviše njih za općinu Dežanovac i to 2 elementarne nepogode uzrokovane tučom i jednu poplavom. Također, proglašene su tako do sada i po jedna elementarna nepogoda uzrokovana tučom za područje općine Nova Rača i područje općine Kapela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.