Nova Rača se priprema za proslavu blagdana Velike Gospe

Pripreme za proslavu blagdana Velike Gospe u biskupijskom marijanskom svetištu Novoj Rači u punom su tijeku saznajemo od načelnika Općine Nova Rača Darka Knežića.

Proslava će se ove godine održati   od 12. – 15. kolovoza, a sastanci sa svima koji su uključeni održani su već nekoliko puta.

– 12. kolovoza će biti održana Sveta misa u 18:00 sati, a nakon nje će biti posvećena tribina koja je napravljena na igralištu Domagoj Novak. Nakon posvete, nogometnu utakmicu odigrat će reprezentacija hrvatskih svećenika i veterani NK Trnski. U srijedu 14. kolovoza održat će se koncert marijanskih pjesama uz nastupe KUD-a iz Slavonije i KUD-ova iz okolnih općina, a na kraju će koncert održati TS Fijaker. Na bladgan Velike Gospe Sveta misa će biti u 11:00 sati, a u večernjim satima na sajmištu gdje će biti zabavni program održat će se i veliki vatromet – kaže načelnik Darko Knežić.

Crkva Uznesenja blažene djevice Marije u Novoj Rači i ove godine će zasigurno privući veliki broj hodočasnika i vjernika. Posjeta iz godine u godinu je sve veća jer uz „domaće“ vjernike ovo marijansko svetište počelo je privlačiti i brojne hodočasnike iz drugih dijelova Hrvatske, no u zadnje vrijeme i iz svijeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.