Općina Berek za sve osnovnoškolce nabavlja radne bilježnice i mape

U općini Berek ove će godine prvog dana nastave u školskoj godini 2019./2020., učenike osnovne škole na stolu dočekati radne bilježnice i mape.

Rezultat je to Odluke općinskog načelnika Mate Tonkovića, koji je kupnjom mapa i radnih bilježnica želio olakšati izdatke roditeljima za narednu školsku godinu.

Tako će nove radne bilježnice i mape, osim učenika Osnovne škole u Bereku, dočekati i učenike sa područja Općine Berek, a koji školu polaze u Trnovitičkom Popovcu.

Za ovu će inicijativu iz općinskog proračuna općine Berek biti će izdvojen iznos od 43.000,00 kuna.

– Prošle godine našim učenicima nabavili smo školske papuče i mape. Ove godine država daje komplete udžbenika za djecu, mi smo razgovarali i došli do zaključka da ove godine ne bi nabavljali školske papuče. Ove godine nabavit ćemo radne bilježnice i mape. Od škola smo zatražili popis broja djece koji su s naše općine, govorim o školama Trnovitički Popovac i Berek. Isto tako od škola smo tražili popis radnih bilježnica koje će učenicima  biti potrebne. Provedena je Javna nabava i mape i radne bilježnice dočekat će učenike na njihovim klupama – rekao je načelnik Općine Berek Mato Tonković.

Ovo je još jedna pozitivna mjera kojom će Općina olakšati roditeljima s područja općine školovanje djece. Jedna od mjera koju općina provodi je i isplata redovne mjesečne pomoći od 150,00 kuna za svakog srednjoškolca s područja općine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.