Malim znanstvenim sajmom završena Ljetna tvornica znanosti u Bjelovaru

Malim znanstvenim sajmom koji je održan u subotu završena je Ljetna tvornica znanosti u Bjelovaru. U šest dana cilj je bio putem različitih, zanimljivih radionica, osnovnoškolcima približiti znanost kako bi naučili nešto novo, ali i zabavili se.

A da se djeci svidjelo ono što su ih mentori naučili potvrđuje i koordinatorica Ljetne tvornice znanosti Juliana Lana Prah:

– Klinci su bili super, stvarno smo se jako iznenadili. Ovo nam je bila prva godina u Bjelovaru. Koliko su pametni, željni rada i koliko su jedva čekali doći na radionice svaki dan da to sve počne, jedva smo ih doma potjerali doma svaki dan, ali to tako treba biti. Jako puno su naučili, i onoga što neće još učiti u školi neko vrijeme. Mislim da će im biti lakše kasnije i mislim da smo ih zainteresirali za znanost – kazala je  Juliana Lana Prah.

Ljetna radionica znanosti bila je namijenjena učenicima od 3. –  6. razreda osnovnih škola, a oni su  kroz radionice   molekularne biologije, povijesti, matematike, nutricionizma, te dvije radionice koje su bile orijentirane na floru i faunu bjelovarskog kraja naučili puno te jedva čekaju novu tvornicu znanosti što su nam potvrdili i Lara, Nikša, Petar i Danijel.

Lara, Nikša, Petar i Danijel

Ljetnu tvornicu znanosti, u sklopu koje se održao i Sajam  organizirali su Tehnološki park Bjelovar i udruga Ljetna tvornica znanosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.