70 godina DVD-a Šušnjara

DVD Šušnjara u nedjelju 28. srpnja proslavilo je 70 godina od osnutka društva.

Službeno, društvo je osnovano 14. kolovoza 1949. godine, a povod osnivanju bio je požar na imanju obitelji Hrlić do kojeg je došlo u srpnju iste godine. Prvi osnivači društva bili su mještani sela, a glavni inicijatori bili su Luka Vuksan koji je ujedno bio i prvi predsjednik, Đuro Forjan, Ivan Šimunović, Andrija Trgovac, Ivan Mihaljević i Đuro Franjević.

Društvo je uspješno radilo sve do početka Domovinskog rata kada je nakratko prestalo s radom. Na inicijativu Općine Štefanje, nakon njenog osnivanja, DVD Šušnjara ponovno se aktivira i nastavlja s radom. Dolaskom 2000.-tih dolazi do najaktivnijeg razdoblja djelovanjaDVD-a što je vidljivo iz mnogih rezultata s vatrogasnih natjecanja.

2006. godine formirana je ženska A ekipa koja brzo postiže sjajne rezultate. Nekoliko godina su bile županijske prvakinje te se plasirale na državna prvenstva u Zadru i Puli.

Predsjednik DVD-a Ivan Šimunović u svom govoru pohvalio je i dječju ekipu koja isto tako postiže sjajne rezultate.

Zahvale je uputio Općini Štefanje i načelniku Ivi Emiću jer Općina financijski podupire rad DVD-a, te VZ Općine Štefanje, Silvestru Štefoviću i DVD-u Staro Štefanje i DVD-ima Okešinec i Obedišće.

DVD Šušnjara je kroz svojih 70 godina prošlo mnoge društvene i  političke promjene ali je uspjelo opstati i ostati i dalje središte društvenog i kulturnog života sela – zaključio je u svom govoru predsjednik Ivan Šimunović.

Na proslavi su uručena i priznanja za dugogodišnji rad u vatrogastvu. Tako su Spomenicu za 10 godina rada u vatrogastvu dobili Mirela Novaković, Adela Golubić, Melita Novak, Mirela Forjan, Ivana Plečić, Dorotea Novak, Elizabeta Forjan, Veronika Forjan, Vedran Pavlović, Luka Galić, Jurica Pavlović, Iva Kolarić i Melita Mavrin.

Spomenicu za  40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji dobili su Ivan Šimunović, Veno Hrlić, Zdenko Forjan, Miro Forjan, Mladen Forjan, Vlado Mihaljević, Vladimir Matočec i Dragutin Novak.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Đuro Petrić  uručio je srebrnu vatrogasnu medalju predsjedniku DVD-a Ivanu Šimunoviću.

Prije svečanog djela vatrogasci VZ Općine Štefanje izveli su za sve prisutne pokaznu vježbu koju možete vidjeti u nastavku:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.