Nastavlja se digitalizacija bjelovarske gradske uprave – prvi digitalni potpis gradonačelnika Hrebaka

U Gradu Bjelovaru nastavljaju s digitalizacijom rada Gradske uprave, pa je u rujnu  u planu javna prezentacija  projekta “Bjelovar-prvi digitaliziran grad u RH” kojim će biti digitalizirano 100-tinjak poslovnih procesa koji se svakodnevno rade u gradskoj upravi. Do mjeseca rujna bit će ih digitalizirano oko 80, a u srijedu jedan proces koji je gradonačelnik Dario Hrebak izvršio po prvi put je potpisivanje  dokumenta digitalnim potpisom.

– Potpisao sam prvi dokument, to je samo jedan proces, njih imamo 13 u ovom trenutku pripremljenih koji su funcionalni i koji rade, do 100 nam treba još nekih 2 – 3 mjeseca i ja vjerujem da ćemo ovim tempom koji smo si zadali predstaviti projekt u rujnu javnosti kako smo to napravili i sa projektom transparentnosti – kaže Hrebak.

Da je digitalizacija rada Gradske uprave urodila plodom dokaz je i taj što je Bjelovar grad koji najbrže izdaje građevinske dozvole, te jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj:

– Mi u Gradu Bjelovaru sigurno ćemo biti predstavnici tog novog vala digitalizacije javne uprave gdje će javna uprava biti educirana, obrazovana, ali isto tako i digitalizirana u smislu da će biti puno brža i da ćemo s puno manje djelatnika moći zadovoljiti ona očekivanja koja građani očekuju od nas, a za sada nisu zadovoljni – rekao je Hrebak.

Digitalizacija će u konačnici dovesti i do velikih ušteda, plan je postati „grad bez papira“ koliko god se to može:

– 70 – 80% planiramo smanjiti prisutnost uredskog materijala u poslovanju. Više ćemo se osloniti na nove tehnologije. Time će biti postignute velike uštede koje će opet doprinijeti racionalnosti i efikasnosti same gradske uprave, dakle štedimo novac građana na taj način – zaključuje Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.