Do kraja godine Bjelovar dobiva prvu e-punionicu

Iz Fonda za Zaštitu okoliša  i energetsku učinkovitost u Grad Bjelovar stigla je vijest kako je odobren projekt izgradnje prve e-punionice u Bjelovaru.

Vrijednost investicije je 245.945,50, a Fond će sufinancirati iznos od 86.008,20 kn. Nakon potpisivanja Ugovora i provedene Javne nabave, ovaj projekt bi trebao biti realiziran do kraja godine kaže gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak:

– Velika je to stvar za Grad bez obzira što nemamo puno električnih vozila na našem području. Razlog tome je i što nije bilo punionice, mi punionice gradimo kako bi povećali udio vozača na našim cestama koji imaju takva vozila i kako bi imali adekvatnu punionicu za sve one biznismene i turiste koji dolaze u naš grad, a nemaju gdje napuniti svoj auto dok su u Bjelovaru – rekao je Hrebak.

Hrebak je dodao kako ga veseli što je i Bjelovarsko-bilogorska županija dobila zeleno svjetlo za isti projekt.

– Koliko sam čuo Županija će graditi punionicu na parkiralištu kod Opće bolnice, dok će Grad svoju izgraditi na Trgu Eugena Kvaternika kod knjižnice. Mislim da je to idealna lokacija i sa dvije punionice mi doista postajemo pravi grad koji vodi brigu o nekim novim, modernim stvarima. Do sad, mene je iskreno bilo sram da mi jedini u ovom dijelu Hrvatske nismo imali punionicu dok je primjerice Općina Farkaševac ima – zaključio je Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.