KREĆU NAJVEĆA ULAGANJA U BJELOVARSKU OPĆU BOLNICU

Ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch, uz prisustvo župana Damira Bajsa i ravnateljice Doma zdravlja Ljubice Čaić, potpisao je ugovor s izvođačem radova za energetsku obnovu zgrade Opće bolnice Bjelovar i stomatologije.

Riječ je o ugovoru vrijednom 6,5 milijuna kuna za koji je pristiglo 8 ponuda, a najpovoljnija ponuda bila je ona tvrtke JUKIĆ-DAM d.o.o. koja je bila za 1,3 milijuna kuna manja u odnosu na planiranu vrijednost projekta.

Projekt je to koji podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te obnovu zgrade stomatologije.

– Investicija je to od 6,5 milijuna kuna, radovi će početi idući tjedan i za godinu dana ili možda i nešto kraće imat ćemo obnovljeno ono što mi zovemo „Nova bolnica“ ali ona je stara preko 40 i nešto godina i vapi za obnovom – rekao je župan Bajs.

Obnova navedenih zgrada podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu koja između ostalog donosi izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice te izmjenu krovišta. Tako se slobodno može reći kako su pred Općom bolnicom Bjelovar velike građevinske investicije koje ne samo da će promijeniti vizure bolnice, već osigurati novi standard i uvjete liječenja prilagođene vremenu u kojemu živimo.

– Ja sam siguran da će to biti napravljeno na vrijeme i u roku. Za mene je to samo dio ukupnosti investicija u  Bjelovaru, posebice u zdravstvu. Podsjećam da je raspisan natječaj za izgradnju najskupljeg objekta u zdravstvu u RH, to je izgradnja nove Opće bolnice Bjelovar vrijedne 165 milijuna kuna. Tu su i projekti koji se tiču školstva i ovi županijski projekti će omogućiti ono što je najvažnije, kvalitetu života koja se zasniva na kvaliteti standarda javnih usluga, a školstvo i posebice zdravstvo je jedno od temeljnih stanarda koje ljudi očekuju – dodao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.