Općina Kapela dobiva poduzetničku zonu

Održana je početna konferencija povodom početka  projekta  „Izgradnja poduzetničke zone dr. Franjo Tuđman“ u Starim Skucanima.

Naime, Općina Kapela se prijavila u rujnu 2017. godine na Javni poziv „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“  i ispunila kriterije poziva. Općini je odobren projekt u ukupnoj vrijednosti od 6.200.394,60 kuna, od čega 4.675.502,14 kuna bespovratnih sredstava.

Prema planu  po završetku izgradnje poduzetnici će imati na raspolaganju 17 parcela između 0,5 i 2 hektara za izgradnju svojih poduzetničkih aktivnosti, a cijena prodaje bit će 1 kuna po metru kvadratnom. 

-Na području županije, a posebno na području Grada Bjelovara nedostaju poduzetničke zone gdje bi investitor mogao doći. Naime, Grad Bjelovar je praktički već riješio ukupnost zadnjih zona i parcela koje su bile na raspolaganju, tek je u planu nova zona gdje je županija dala suglasnost za početak radova. Zona u Severinu također je u cijelosti popunjena, i Kapela je u mogućnosti ako bude brzo riješila pitanje infrastrukture, a po ugovoru se čini da je to kratki rok, će biti ona općina koja će odmah poduzetnicima moći dati u poslovnoj zoni parcele na raspolaganje pod uvjetima za koje mislim da će biti privlačni za poduzetnike. Dakle, postoje potrebe, postoje mogućnosti i ja sam uvjeren da ćemo za jedno kratko vrijeme imati prve poduzetnike ovdje – rekao je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Dio razlike od ukupne vrijednosti i bespovratnih sredstava, uz prijavu na Fondu za sufinanciranje pokrit će i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.