Bjelovarsko – bilogorska županija sa 350 tisuća kuna financijski podupire rad braniteljskih udruga

Predstavnici 22 braniteljske udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije ostvarile su sredstva od 350 tisuća kuna za programe i projekte koji su vezani uz očuvanje istine i digniteta Domovinskog rata, ali i za programe pomoći i rehabilitacije hrvatskih branitelja.  Nastavak je to potpisivanja ugovora u okviru Javnog poziva Bjelovarsko-bilogorske županije za udruge na koji se  javilo 86 udruga i ostvarilo preko milijun kuna što je najveća financijska potpora udrugama u povijesti županije, odnosno 32% više sredstava u odnosu na godinu ranije.

Ugovore sa predstavnicima udruga danas je potpisao župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

-Veseli me povećani broj udruga, to znači da postoje aktivnosti za koje se javljate na naše natječaje. Još ću jenom napomenuti da se u udrugama radi volonterski, besplatno i svi koji su u udrugama za to ne dobivaju nikakvu naknadu, niti predsjednici udruga imaju nekakve koristi. Jedina korist je ostvarenje svrhe te udruge. Ja bi se zahvalio i svim predsjednicima udruga i članovima udruga na aktivnostima koje poduzimaju. Ja ću još jednom naglasiti da ako mi ne napravimo sve za očuvanje spomena na Domovinski rat posebice u ovoj županiji onda tko će to napraviti – rekao je župan Damir Bajs.

Projekti i programi koje su udruge proizašle iz Domovinskog rata prijavile na Javni poziv odnose se na socijalnu i pravnu zaštitu hrvatskih branitelja, promicanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, obilježavanje važnih obljetnica, sportska natjecanja i kulturna događanja. U ime udruga zahvalio je Željko Dragašević predsjednik Zajednice udruga HVIDRE BBŽ:

– Zahvaljujemo županiji što niz godina prepoznaje projekte koje mi prijavljujemo i što sudjeluje niz godina u njihovom sufinanciranju, ne samo od Zajednice udruga već i naših članica, znači gradova koje pokrivamo. Sve vezano uz Domovinski rat je vrijedno i trebamo poštivati i promicati. Svaki projekt trebamo provesti što samim time daje vrijednost Domovinskom ratu što je temelj postojanja udruga – kazao je Dragašević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.