Raspisan natječaj za izgradnju nove Opće bolnice Bjelovar

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch održali su konferenciju za medije na kojoj su izvijestili javnost kako je raspisan natječaj za izvođača radova za gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Najveći je to i najvrijedniji objekt trenutno u zdravstvu u izgradnji u Republici Hrvatskoj koji će iz temelja promijeniti uvjete rada i liječenja u bjelovarskoj Općoj bolnici. Tako će nova bjelovarska bolnica postat mjesto pružanja zdravstvene zaštite u novom modernom objektu 21. stoljeća za razliku od sada gdje se ona pruža u zgradama koje su građene u 18., 19 i 20 stoljeću.

– Ne treba posebno objašnjavati što za naše zaposlenik i pacijente znači ovaj projekt. Najviše me veseli da ćemo imati uvjete 21. Stoljeća za ostanak i dolazak novog medicinskog kadra u našu bolnicu što garantira podizanje kavlitete zdravstvene usluge našim pacijentima – kazao je ravnatelj dr. med. Ali Allouch.

Procijenjena vrijednost projekta gradnje nove zgrade bjelovarske bolnice je 165.005.017,50 kuna, a 18. Srpnja objavljen je međunarodni tender za nabavu pripremnih i građevinskih radova na izgradnji dnevne bolnice i dnevne kirurgije, izgradnji OHBP-a, izgradnji dizalice topline te sustava za odvajanje otpada – ,,Rekonstrukcija i dogradnja Opće bolnice Bjelovar.

Za konačni projekt pod nazivom ,,Rekonstrukcija i dogradnja Opće bolnice Bjelovar” po dva europska natječaja osigurana su sredstva u iznosu od 70 milijuna kuna, 5 milijuna kuna osigurano je u Fondu za sufinanciranje europskih projekata, a preostalih 90 milijuna kuna kreditnim zaduženjem Opće bolnice Bjelovar.

– Ja sam kao župan uvijek smatrao da je zdravstvena zaštita ključ onoga što županija mora pružiti svom stanovništvu. Da bi se to dogodilo nije pitanje samo naših liječnika i opreme već i zgrade i materijalnih uvjeta u kojima se radi. Shodno tome nismo pristali ni na kakva kompromisna rješenja, dogradnje nego smo htjeli jedan veliki objekt koji će ovu bolnicu transformirati u ono što želimo, a to je moderan standard medicine 21,. Stoljeća. Kao što se vidi po idejnim nacrtima ta zgrada bi sa svojih 18 800 m2 u cijelosti uspjela to riješiti – rekao je župan Damir Bajs.

1.kolovoza će se znati koliko je ponuda i kolika je njihova vrijednost. U 9. mjesecu bit će odabran izvođač, s njim potpisan ugovor, a nakon toga slijedi i početak radova. Župan Bajs je dodao kako neće biti lako ni pacijentima ni medicinskom osoblju dok će trajati radovi, ali ono što će se dobiti njihovim završetkom će opravdati napore koji će biti uloženi tijekom izgradnje bolnice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.