Povodom Dana Grada Čazme održana Svečana sjednica Gradskog vijeća

Pred brojnim uzvanicima, izaslanicom predsjednika Hrvatskoga Sabora Ružom Hrga, gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, zamjenikom generalog direktora Hrvatskih voda Damirom Vukmirićem, zamjenikom predsjednika županijske skupštine Silvestrom Štefovićem, delegacijom Udruge gradova RH, delegacijom Grada Otoka, prijateljske slovenske općine Radlje ob Dravi, te ostalih načelnika i gradonačenika prijateljskih općina i gradova te brojnim Čazmankama i Čazmancima danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Čazme.

Gradonačelnik Pirak u svom govoru naglasio je kako je u posljednjih dvadeset godina Čazma doživjela velike promjene. S tadašnjih 5 milijuna kuna u proračunu, on je danas narastao na današnjih 80,a  u prošloj i u ovoj godini osigurano je više od 40 milijuna kuna europskog novca.

– Sljedeći korak odvest će nas puno dalje. Projekt Čazma Natura donijet će neke sasvim nove sadržaje u naš grad koji će zahvaljujući njima postati još ljepši i moderniji. Oprema za učenike Osnovne škole Čazma već je stigla, a uz besplatne radne bilježnice i pribor za rad koji im Grad Čazma osigurava već četvrtu godinu, to će im biti dodatno olakšanje u svladavanju nastavnog sadržaja i postizanju odličnih rezultata tijekom školovanja. Okoliš škole poprimit će novi izgled, poučna staza uz biološki bazen koji ćemo izgraditi nalazit će se u središtu grada, a prvo ćemo napraviti mjesta za novu Zelenu tržnicu kojom ćemo dobiti lijep prostor u našem centru. U suradnji s Javnom ustanovom za zaštitu prirode, uredit ćemo šetnicu uz rijeku Česmu i druge sadržaje, a na sportskim terenima, koji su odnedavno u vlasništvu Grada Čazme, izgradit ćemo sportski park za naše mlade sportaše i rekreativce. Čazma Natura vrijedna je 26 milijuna kuna i najveći je projekt u povijesti našega grada – rekao je Pirak.

Gradonačelnik Pirak dodao je i kako će kroz nekoliko mjeseci biti priveden  kraju i veliki projekt obnove dječjeg vrtića, vrijedan više od šest milijuna kuna, koji će omogućiti kvalitetniji boravak djece. Čazma Natura i dogradnja dječjeg vrtića samo su dva, ali dva najveća projekta od mnogih koji se provodeo i pripremaju, a tiču se svih društvenih domena, od starije populacije, preko sporta, kulture, manifestacija i drugih.  Na kraju svog govora gradonačelnik Pirak je zaključio:

– Viziju grada kakvog želimo odavno smo postavili i sa zadovoljstvom mogu reći da sigurnim koracima idemo ka ispunjenju te ideje. Grad Čazma pred našim se očima transformira u moderan, uređen, europski mali grad koji počinju otkrivati zaljubljenici u prirodu, turisti, ali i obiteljski ljudi koji doseljavaju iz velikih urbanih sredina jer ovdje imaju bolje uvjete za mirniji, a opet – u potpunosti ispunjen život. Svim svojim dragim sugrađankama i sugrađanima čestitam Dan našega grada i blagdan sv. Marije Magdalene. Pozivam vas da sudjelujete u programu koji smo pripremili u povodu današnje svečanosti.

Grad Čazma sa Gradom Zagebom već surađuje kroz manifestacije kao što je npr. Supermaraton Od Kaptola do Kaptola, no ta suradnja bi u budućnosti trebala biti još bolja, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić:

– Uz suradnju na kulturnom i turističkom polju razgovarali smo da to naše prijateljstvo i formaliziramo. Iduće godine kada pozpvemo gradonačelnika Piraka na Dan Grada Zagreba 31. Svibnja ćemo to prijateljstvo i formalizirati. On će doći meni na 20. Obljetnicu mog gradonačelnikovanja, aja ću njemu doći na njegovu 21. I čvršće ćemo to prijateljstvo formalizirati sa sporazumom o prijateljstvu dva grada, Zagreba i Čazme – najavio je Bandić.