Čazma spremna ići u projekt izgradnje stanova u sklopu POS programa

Na  području Grada Čazme pojavila se potreba za izgradnjom stanova kojima bi mlade obitelji po prihvatljivim uvjetima osigurale stambeno zbrinjavanje, pa je to i razlog zašto se Grad Čazma odlučio uključiti u sustav poticane stanogradnje.

Da bi se grad mogao uključiti u program POS-a  i ići prema Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretnina, APN-u, Gradsko vijeće moralo je podržati  odlukom ovu ideju Grada što se i dogodilo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Grad Čazma je već i kontaktirao APN. Grad će APN-u ponuditi parcelu u ulici Franje Vidovića. Da približim, to je zgrada iza bivšeg trgovačkog centra Konzum. Tamo je velika parcela koja je u vlasništvu Grada Čazme koju će Grad dati za izgradnju zgrade, isto tako omogućit ćemo priključke kompletne komunalne infrastrukture kako bi, ako APN pristane i naravno, ako nakon našeg Javnog poziva bude postojao interes građana, može pristupiti gradnji stambene zgrade. Svjedoci smo da ineteresa za stanove ima tako da smatramo da je ovakav jedan program potreban našem gradu  – kazala je pročelnica Upravnog odjela za proračun, komunalno gospodarstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju Andrea Prugovečki Klepac obrazlažući vijećnicima ovu odluku.

Hoće li doći do realizacije izgradnje stanova u programu POS-a u Gradu Čazmi  ovisi i o interesu građana, a kakav je interes vidjet će se nakon što grad objavi Javni poziv za prijavu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.