Konstituiran Savjet mladih Općine Štefanje – nova predsjednica Magdalena Štefović

Nakon što su na prošloj sjednici Općinskog vijeća Općine Štefanje izabrani članovi Savjeta mladih i njihovi zamjenici u ponedjeljak navečer održana je i konstituirajuća sjednica Savjeta na kojoj su izabrani predsjednik Vijeća i zamjenik predsjednika.  

Inače, Savjeti mladih kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i područne samouprave  promiču i zagovaraju prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj i područnoj  razini, a da je u svom dosadašnjem djelovanju na području Općine Štefanje Savje mladih aktivno radio potvrđuje, sada već bivša predsjednica Savjeta Judita Emić:

– Na našu inicijativu prihvaćeno je da srednjoškolci i redovni studenti dobiju stipendije i da im se povećaju sa 500,00 na 1.000,00 kuna. Savjet mladih je važan jer se mladi tako aktiviraju u društvu. Brojne manifestacije koje se provode u našoj općini su na inicijativu Savjeta mladih i Glazbenog društva „Zvon“ te tako mladi pomažu u njihovoj realizaciji, a ujedno se aktiviraju i postaju svjesniji svoje građanske dužnosti – kazala je Judita Emić.

Da se mišljenje Savjeta mladih vrednuje potvrdio je na konstituirajućoj sjednici i načelnik Općine Ivo Emić:

– Zakon definira mogućnost rada mladih i pomoć u radu Općinskog vijeća što su općinski vijećnici i ja kao načelnik prihvatili i uvrstili u naš redovni rad gdje Savjet mladih svojim prijedlozima i aktivnostima na području Općine Štefanje pomaže. Dosadašnji rad Savjeta mladih je bio izvrstan i plodonosan, sa mnogim aktivnostima na području općine, a Vijeće i ja kao načenik ćemo prihvatiti ideje novog Savjeta koje će sigurno pomoći našoj zajednici – rekao je načelnik Emić i ujedno čestitao novoizabranoj predsjednici i njenom zamjeniku.

Tajnim glasovanjem je za novu predsjednicu Savjeta izabrana Magdalena Štefović, a za zamjenika Leo Valentić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.