Studentski.hr prepoznao Dubravu kao sredinu koja ulaže u mlade i studente

Najveći studentski portal – Studentski.hr i njihova udruga Studentski informativni kutak prepoznali su program i brigu koju Općina Dubrava ulaže u svoje studente i mlade, te je zajedno s njima potpisano partnerstvo na projektu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Odabir Općine Dubrava nije bio slučajan; jer u posljednje dvije godine upravo na programima brige za mlade i studente općinsko vodstvo na čelu s načelnikom Tomislavom Okrošom, napravilo je značajan iskorak. Uvedene su tako studentske naknade, stipendije za najbolje učenike, sufinancira se prijevoz i smještaj u domovina. Nisu zaboravljani niti osnovnoškolci za koje su osigurani besplatni udžbenici i radni materijali, a sufinancira se i škola plivanja.

Sve to prepoznao je Studentski.hr koji se zajedno s Dubravom prijavio na projekt „JOB4ME – volontiranjem do posla“, a ukupna sredstva koja se mogu ostvariti iznose 140.000,00 kuna.

Također, Općina Dubrava i Grad Zagreb prepoznati su kao primjeri dobre prakse “Pametnih gradova i općina”, jer Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prepoznao je općinsko rješenje – “Stanica za mjerenje kvalitete zraka i razine buke”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.