Županija izdvojila više od milijun kuna za programe udruga osoba s invaliditetom i za projekte prevencija u zdravstvu

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovore s predstavnicima 20 udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu koje su se javile na županijski Javni  poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini.  Riječ je o prvih 20 udruga od ukupno 86 koje su dobile sredstva na navedenom Javnom pozivu.

-Ovog trenutka u županiji postoji potreba upravo za vašim programima. Zbog toga što kada govorimo o strukturi naše županije mi imamo veliki broj starih osoba koje imaju niz potreba vezanih uz zdravstvo i uz neke aktivnosti, imamo i osobe sa invaliditetom koje trebaju upravo ovakve programe da bi se uključile u normalan život i da imaju osjećaj da zajednica brine o njima. Zajednica nije samo država nego i sugrađani koji sa njima zajedno žive i rade.Programi su raznovrsni, mogu biti vezani uz ljetnu školu znakovnog jezika u Novom Vinodolskom, edukaciju za zapošljavanje osoba s invaliditetom, zaštita i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u našoj županiji i niz drugih – istaknuo je župan Bajs prilikom potpisivanja ugovora.

Ukupno će se Javnim pozivom udrugama dodijeliti sredstva u iznosu 1.055.500,00 kuna. Prošle godine po tom Javnom pozivu za 60 udruga bilo je isplaćeno 712 tisuća kuna, što znači da je ove godine osigurana isplata sredstava veća za 32%, odnosno najveća do sada. Bitno je za naglasiti kako ni jedna Udruga koja je poslala potpun i opravdan zahtjev prema Županiji nije odbijena, a ove godine uz najveća osigurana sredstva najveći je i broj Udruga čije programe Županija financira u županijskoj povijesti provođenja ovog Javnog poziva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.