U Bereku izrađen mural posvećen Svetom Mihaelu

Mural površine gotovo 45 m2 ukrašava jedan od zidova općinske zgrade u Bereku. Mural je nastao za samo tri dana rada, a motiv murala je Sveti Mihael koji je zaštitnik Općine Berek i kapelice u Bereku. Ideja za mural se rodila na likovnoj koloniji koja se svake godine održava u Bereku, a u suradnji sa Galerijom Bjelovar.

-Mislim da smo došli do najboljih slikara koji to rade. Ovo je nešto posebno, ne samo za ovaj kraj nego i općenito. Umjetnici koji rade mural su iz Argentine i naš domaći dečko iz Bjelovara – kazao je načelnik Općine Berek Mato Tonković.

Izrada prvog murala je tek početak i u općini tek očekuju da vide kako će mještani reagirati na ovakv vid umjetnosti.

Za izradu murala bila je zadužena umjetnica iz Argentine i svjetski poznat umjetnik iz Bjelovara Pavle Tandara koji iza sebe ima oko 1 500 izrađenih murala. O zahtjevnosti izrade ovog u Bereku je rekao:

– O težini izrade murala ovisi broj detalja na njemu, nama je ovaj bio nešto lakši za izraditi, a s obzirom da je i zid primao dobro boju nismo imali ni s tim problema. Sve ostalo dođe s godinama i praksom – kaže Tandara.

Podsjetimo da je upravo Općina Berek bila prva općina koja je na svom trgu uoči blagdana Uskrsa prije dosta godina izložila veliku pisanicu, a druge općine od nje preuzele su tu ideju. Vjerujemo da će isto tako preuzeti i ideju za izradu murala koji će krasiti zidove općina na veselje građana ali i posjetitelja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.