ŽUPANIJSKI OSNOVNOŠKOLCI OTPUTOVALI NA LJETOVANJE U TKON

Danas ujutro je prva skupina županijskih osnovnoškolaca  krenula na sedmodnevno ljetovanje put Tkona u organizaciji Bjelovarsko-bilogorsko županije. Na ljetovanje ih je ispratila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Vanja Posavac:

– I ove godine Bjelovarsko-bilogorska županija organizira ljetovanje za osnovnoškolce iz obitelji slabijeg imovinskog statusa. Ukupno će ove godine biti 72 djece, dvije grupe, a nanas kreće prva grupa. Ovo je 22 godinu za redom i osigurano je 120.000,00 kuna koje su potrebne. Moram priznati da nas to jako veseli s obzirom da će djeca ljetovati i ne samo uživati u ljetnim radostima, nego su tamo predviđene i škole plivanja i razne edukativne radionice i vjerujem da će se djeca dobro odmoriti, nešto naučiti, ponijeti nova iskustva i da će im ovo ljetovanje u narednoj školskoj godini kad ga se sjete biti jedna lijepa uspomena za dalje – kazala je pročelnica Vanja Posavac.

Jedan od učitelja koji će brinuti za djecu i raditi s njima je nastavnik Josip Blažević:

– Naša županija svake godine organizira ovaj odmor da se djeca nauče plivati i uživaju u morskim radostima. Nadam se da će vrijeme poslužiti, a s njima radimo radionice u poslijepodnevnim satima kad su najveće vrućine, bavit ćemo se i sportskim aktivnostima i bit će ranih zanimacija kako bi djeci bilo što ugodnije – rekao je Blažević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.