Sveti Ivan Žabno: Počinje gradnja dječjeg vrtića vrijednog 7,6 milijuna kuna

Danas je potpisan ugovor između Općine Sveti Ivan Žabno i tvrtke Radnik za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića. Projekt je vrijedan 7,6 milijuna kuna i u potpunosti je financiran sredstvima ruralnog razvoja iz fondova EU.

Načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak kazao je kako je današnji dan vrlo bitan za Općinu Sveti Ivan Žabno i za njezine stanovnike pogotovo one koji imaju malenu djecu:

– Samom izgradnjom vrtića dovodimo općinu na jedan veći nivo, kvaliteta života se povećava i ovom prilikom pozivam mlade roditelje da pomognu u demografskoj obnovi ove naše općine i naravno Republike Hrvatske. Ovo je dugoočekivani projekt u ovoj općini, sredtva su osigurana, javna nabava provedena, ugovori potpisani i odobran je izvođač koji će izvesti radove – rekao je Bošnjak.

Rok izgradnje Dječjeg vrtića je deset mjeseci.  Ustanova koja će biti osnovana obavljat će djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja te skrbiti o djeci rane i predškolske dobi od navršenih 3 godine život do polaska u osnovnu školu.

Polaznici dječjeg vrtića biti će raspoređeni u tri vrtiće skupine, sveukupno 60-tak djece.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.