Ministar Pavić u Rovišću najavio nastavak projekta “Zaželi” i nakon 2021. godine

Danas je u Rovišću ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić sa načelnikom općine Slavkom Prišćanom potpisao ugovor za projekt Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Projekt Zaželi provodi se diljem Hrvatske i može se reći da najvrjedniji projekt koji se u Hrvatskoj financira iz Europskog socijalnog fonda. Dosad je preko njega zaposleno više tisuća žena starijih od 50 godina koje vode brigu o desecima tisuća starih osoba kojima treba dodatna pomoć.

U Rovišću je potpisan ugovor u vrijednosti preko 2,5, milijuna kuna i kako je rekao načelnik Prišćan on će Rovišću donijeti puno dobrih stvari kao što su zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena i briga za krajnje korisnike koje će one obilaziti.

– Mi na našem području imamo dosta starih i nemoćnih osoba kojima je pomoć prijeko potrebna. Gotovo svakodnevno me zovu starije osobe koje trebaju pomoć i zato još jednom zahvaljujem svima koji su donijeli ovu odluku na čelu s ministrom i drago mi je da ste vidjeli da nam je ovakav projekt prijeko potreban – rekao je Prišćan.

Ministar Pavić je rekao kako je ovo jedan od zadnjih potpisivanja ugovora iz programa Zaželi koji se potpisuje u Rovišću i podsjetio kako je program Zaželi jedan od najvećih projekata iz Europskog socijalnog fonda vrijedan milijardu kuna kroz koji je zaposleno 7 000 žena, a i druge države bi ga također htjele implementirati kao što su npr. Austrija i Irska.

– Projekt ide dalje, ponosni smo na njega, milijardu kuna koje smo osigurali zaposlili smo 7000 žena u ruralnim područjima da pomognu preko 35 000 starijih kućanstava i ovih 2,5 milijuna kuna za koje ćemo zaposliti 10 žena i omogućiti skrb za 40 kućanstava u Rovišću samo je jedan od primjera na koji su i općine i gradovi i udruge i županije reagirale i koliko su ovakvi projekti potrebni i naravno da mogu najaviti i nastavak projekta u sljedećoj financijskoj omotnici od 2021. godine – rekao je ministar Pavić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.